2024. április 28. - Valéria

Zongoraest a Zeneakadémián

Vukán György és Szakcsi Lakatos Béla "STANDARDS" című zongoraestje 2008. május 17-én, 19 órai kezdettel hallható a Zeneakadémia nagyteremében.
2008. május 5. hétfő 17:34 - Hírextra

Vukán György és Szakcsi Lakatos Béla a magyar jazz mértékadó művészei, nevük felbecsülhetetlen értékeket idéz a jazzkedvelő közönség számára. Szóló és kamarazenekari felállásban egyaránt sikeres produkciók egész sorát élvezhette a közönség előadásukban, mindkettejük nevéhez számtalan saját szerzemény kapcsolódik - köztük színházi és filmzenék is. Közös játékuk mindig az új és friss zenei ötletek egész tárházát kínálja a hallgatóság számára.

Vukán György és Szakcsi Lakatos Béla először 1975-ben lépett a nagyközönség elé, amit több közös lemez és számos koncert követett. A 2005. decemberi bemutatójukat követő közönségsikernek köszönhetően 2006-ban számos vidéki meghívásnak tehettek eleget.

2007 tavaszán a Művészetek Palotája hangversenytermében szimfonikus zenekari kísérettel mutattak be egyedülálló zenei produkciót. Ezután 2007 novemberében Kínában, majd 2008 januárjában Indiában adtak több nagysikerű koncertet.

A hazai nagyérdemű most a Zeneakadémián hallhatja és láthatja őket ismét együtt játszani.
"Aki hallott bennünket együtt, azt mondta, hogy ilyen még nem volt, hogy két zongorista ennyire megértse egymást. Sok világnagyság zongorista játszik együtt, nagyon jók, de talán mégis rivalizálnak közben. Mi nem rivalizálunk. Nincsenek akadályok előttünk, egyszerűen leülünk és zongorázunk. Mi sem értjük, hogy működik ez."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását