2024. április 27. - Zita

Öt új miniszter teszi le ma az esküt

Miniszteri eskütétellel kezdi ma e heti kétnapos ülését az Országgyűlés; ez lesz a kisebbségi szocialista kormány első parlamenti ülése.
2008. május 5. hétfő 08:13 - Hírextra

A hat új miniszter közül ma öten teszik le az esküt; Gyenesei István leendő önkormányzati miniszter ezt csak a kormányszerkezet átalakításának törvénybe foglalása után teheti meg. A minisztériumok felsorolásáról szóló törvény módosítása legalább két hetet vesz igénybe, ezért az új miniszterek a jelenlegi minisztériumi szerkezetben kerülnek valakinek a helyére.

Bajnai Gordonnak, aki az újonnan megalakuló Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium vezetője lesz, nem kell esküt tennie, mivel jelenleg is miniszter; ő a mostani posztján marad mindaddig, amíg amíg a törvényt el nem fogadják.

Szűcs Erika, az MSZP választmányának elnökhelyettese szociális és munkaügyi miniszter, Szabó Pál, a Magyar Posta Zrt. távozó vezérigazgatója gazdasági és közlekedési miniszter, Szabó Imre, az MSZP Pest megyei elnöke, országgyűlési képviselő környezetvédelmi és vízügyi miniszter és Székely Tamás, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár jelenlegi főigazgatója egészségügyi miniszter lesz.
Leteszi az esküt Molnár Károly, a Budapesti Műszaki Egyetem jelenlegi rektora is, aki a tudománypolitikáért, a kutatás-fejlesztésért és a technológiai innovációért felelős tárca nélküli miniszter lesz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását