2024. április 26. - Ervin

Ma adhatják le pályázatukat a tévéelnök-aspiránsok

Ma délelőtt tíz és délután két óra között adhatják le pályázatukat a Magyar Televízió (MTV) elnöki székére aspirálók; a közmédiumot felügyelő közalapítványnak négy hete van a választásra.
2008. május 5. hétfő 08:09 - Hírextra

Április másodikáig tizenhárman vették fel az induláshoz szükséges dokumentációt, közülük Baló György műsorvezető, Bródy Gábor, Hammer Ferenc médiakutató, Havasi János és Pehi László, az MTV egykori nyugat-dunántúli stúdióvezetője járult hozzá ennek nyilvánosságra hozatalához.

Az MTI-nek korábban Rudi Zoltán volt MTV-elnök is megerősítette, hogy indul az újabb körben. Medveczky Balázs, az MTV ügyvezetője (és egyetlen alelnöke) az MTI érdeklődésére egy hónapja csupán annyit mondott, "azt szeretném, hogy az intézménynek mihamarabb legyen elnöke".

Február 25-én tette közzé a második elnöki pályázat jelentkezési felhívását a kuratóriumi elnökség, miután két héttel korábban, első menetben még jelöltet sem sikerült állítania a három induló közül a posztra. Az akkor publikált menetrend szerint június 3-ig döntenek a tisztségről; az indulók pedig május 19-e és 21-e között vázolhatják majd személyesen is elképzeléseiket a testületi tagok előtt.

A kuratóriumi elnökség még tavaly október 17-én döntött úgy, hogy - nem élve a médiatörvényben biztosított lehetőséggel, hogy kezdeményezi a hivatalban lévő elnök újrázását - pályázatot ír ki a tisztségre.

A jelentkezéshez szükséges csomagot akkor hatan vásárolták meg, s közülük hárman - Hammer Ferenc szociológus, médiakutató, Rudi Zoltán tévéelnök és az MTV mellett korábban több kereskedelmi csatornánál is dolgozó Szabó Stein Imre - nyújtották be elképzeléseiket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását