2024. május 3. - Tímea, Irma

Később döntenek a Fidesz javaslatáról

Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának nagy többsége hétfőn úgy döntött, hogy az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) vizsgálatát követően határoznak csak a Fidesz és a KDNP büntető törvénykönyv- (Btk.) módosítási javaslatáról, amely fokozott b
2008. május 5. hétfő 13:50 - Hírextra

A Répássy Róbert (Fidesz) és Rubovszky György (KDNP) által benyújtott törvénymódosítás további fokozott büntetőjogi védelmet kíván biztosítani a társadalom legvédtelenebb, legkiszolgáltatottabb tagjainak, a gyermekeknek és az idős embereknek. Az előterjesztés szerint minősítő körülménynek számítana, ha az emberölést, a testi sértést, a kényszerítést, az emberrablást, az erőszakos közösülést, a szemérem elleni erőszakot, a csalást, a rablást, a kifosztást és a zsarolást idős ember vagy gyermekek ellen követik el.

Bárándy Gergely (MSZP) szerint a bírói gyakorlatban jelenleg is súlyosabban büntetik a gyermekek és idős korúak sérelmére elkövetett bűncselekményeket. Hozzátette: az OIT tagjaként kezdeményezte, hogy a testület vizsgálja meg, valóban súlyosabb büntetést kap-e az, aki időskorú, gyermek, mozgássérült, szellemi fogyatékos és terhes nő ellen követ el bűncselekményt. Hozzátette: a vizsgálat után kellene eldönteni, szükséges-e a törvény módosítása.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását