2024. május 2. - Zsigmond

Jövőre, veled, ugyanitt

Bánfalvy Ágnes és Harmath Imre színművészek szereplésével mutatják be Bernard Slade Jövőre, veled, ugyanitt 1. című romantikus vígjátékát május 15-én az IBS színpadán, Budapesten - tájékoztatta Horváth Csaba rendező az MTI-t.
2008. május 4. vasárnap 10:10 - Hírextra

"A kétszereplős darabok kulcsa az, hogy a nézők elhiggyék, ez a két ember a való életben is együtt lehet, kedves figurák legyenek, akikkel azonosulni lehet, hiteles párokat alkossanak" - mondta el a rendező. Horváth Csaba szerint ezzel a darabbal nagyon könnyen megbukhat az, aki nem érti, hiszen az amerikaiak egészen másképp élnek.

Hozzáfűzte: olyan körülményeket, díszleteket, ruhákat terveztek, amellyel az ország bármely színpadán fel tudnak lépni, s olyan értéket kívánnak produkciójukkal létrehozni és megmutatni, amelytől a közönség úgy érzi, érdemes volt megnéznie a darabot.

"Régóta kerestem olyan darabot, ami Bánfalvy Ágnesnek megfelelő, egy romantikus játékot, ahol szépnek kell lenni, s amely színdarab könnyen sikeressé válhat. Mivel Bánfalvy Ágnes sokáig élt Amerikában, jól ismeri az ottani életkörülményeket" - mondta el a rendező.

A darabban a Bánfaly Ágnes által alakított Doris egy boldog házasságban élő kaliforniai asszony, a Harmath Imre által játszott George pedig nős könyvelő New Jersey-ből. A férfi és a nő véletlenül összefut egy kaliforniai tengerparti fogadóban, s másnap arra ébrednek, hogy egymás karjaiban töltötték az éjszakát. Különös szerelmi kapcsolat szövődik kettejük között, melynek lényege, hogy évente egyszer ugyanabban az időpontban, ugyanott egy kellemes hétvégét töltenek együtt.

A romantikus vígjáték évekig futott a Brodwayn, Hollywoodban film is készült belőle. Magyarországon először Sztankay István és Schütz Ila játszották 1978-ban. A színdarab jelenleg a Budapesti Operettszínház, annak második része a Madách Színház repertoárján is szerepel. Bernard Slade művét Szántó Judit fordította, a dramaturg Sződy Szilárd.

Bernard Slade 1930-ban született, kanadai színdarab- és forgatókönyvíró. Nevéhez fűződik az 1983-as Romantikus komédia című film, melynek történet- és forgatókönyvírója, s az 1978-as Jövőre, veled, ugyanitt című film, melynek ő a forgatókönyvírója.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását