2024. május 3. - Tímea, Irma

Talmácsi harmadik lett

A harmadik helyen végezett Talmácsi Gábor a gyorsasági motoros világbajnokság 125 köbcentiméteres kategóriájában a Kínában megrendezett nagydíjon.
2008. május 4. vasárnap 10:05 - Hírextra

Az első meglepetésre az olasz Andrea Iannone lett, a második helyre pedig a francia Mike Di Meglio futott be. A harmadik Talmácsi Gábor közel három és fél másodperccel maradt le a győztes olasztól.
Az esős viadalon több bukás is történt és többek között a pontversenyben vezető olasz Simone Corsi sem ért célba.

A címvédő Talmácsi ezzel összetettben a 12-ről a 8. pozícióba lépett előre, hátránya 29 pont az élen álló Corsival szemben.

A futam végén rendezett sajtótájékoztatón Andrea Iannone - akinek korábban egy kilencedik hely volt a legjobb eredménye - örömét fejezte ki győzelme felett. Az Apriliával versenyző olasz azt mondta, hogy nagyon erős motorral versenyzett, és a tavalyi világbajnokot, Talmácsi Gábort tekintette legnagyobb ellenfelének.

A magyar motoros emlékeztetett arra, hogy nagyon nehéz idényt kezdett, s nagyon örül a harmadik helynek, mert fontos pontokat szerzett a sanghaji futamon. Mint mondta, a futam vége felé műszaki problémák adódtak a motorral, felmelegedett a hűtővíz, óvatosan kellett motoroznia, s ezért nem tudta megelőzni Mike Di Megliót. Talmácsi megemlítette, hogy "kicsit elrontották az áttételeket". Az angolul és magyarul tartott sajtótájékoztató végén Talmácsi Gábor boldog Anyák Napját kívánt minden édesanyának.

Eredmények:

125 kcm:

1. Andrea Iannone (olasz, Aprilia) 46:02.275 p
2. Mike Di Meglio (francia, Derbi) 3.355 mp hátrány
3. TALMÁCSI GABOR (APRILIA) 3.451 mp h.
4. Pol Espargado (spanyol, Derbi) 14.028 mp h.
5. Stefan Bradl (német, Aprilia) 23.853 mp h.
6. Joan Olive (spanyol, Derbi) 31.962 mp h.
A vb állása: 1. Simone Corsi (olasz, Aprilia) 59 pont, 2. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) 50, 3. Olive 50, ...8. Talmácsi 30

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását