2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Én csak fújom a dalt…

Én csak fújom a dalt… címmel Demjén Ferenc koncertjével nyitja meg az új évadot június 20-án a pilisszántói Szikla Színház; előzenekarként a csíkszeredai Role rockegyüttes lép fel - tájékoztatta Kollár Miklós, a falu polgármestere az MTI-t.
2008. május 3. szombat 12:10 - Hírextra
Demjén Ferenc koncertjét két híres népdalénekes közös fellépése követi június 21-én. Lovász Irén, aki egy hónapja 25 nemzet képviselői közül a legjobb szólóénekes díjat kapta Tallinban, Fellegajtó című műsorát adja elő. Közreműködik Demjén András, Gyulai Csaba, Ágoston Béla, Balázs Gergely és Mizsei Zoltán.

Szvorák Kati Mondj szívem dalt című koncertjén Bolya Mátyás, Szokolay Dongó Balázs és Mizsei Zoltán is színpadra lép, s a művésznő szlovák dalokat is énekel majd. Az esten Lovász Irén és Szvorák Kati közösen is előad néhány dalt.

A két énekesnő műsora előtt a gyimesfelsőloki Vadhajtás táncegyüttes ad műsort a volt pilisi kőbánya helyén, a görög színházakéhoz hasonló környezetben kialakított pilisszántói Szikla Színházban.

Szintén június 21-én avatják fel Pilisszántón Szent László 3 méteres faszobrát. A Makovecz Imre tervezte Boldogasszony kápolna mellett vezető Csillagösvényen ez már az ötödik szobor lesz Nimród, Attila, Árpád és Hunyadi Mátyás emlékműve után.

A faszobrokat Smidt Róbert szlovákiai fafaragó mester készítette, s a Pilisszántóért Egyesület tervei között szerepel egy Szent Istvánról mintázott faszobor felállítása is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását