2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Kabaré a Merlinben Berlinből

Immár ötödször vendégszerepel Magyarországon Berlin egyik legkedveltebb kabarészínháza, a Distel kabaré. A Distel Kabarészínház május 5-én, illetve május 6-án lép fel immár a "megszokott" budapesti helyszínen, a Merlin Színházban, ahol korábban már többsz
2008. május 1. csütörtök 17:03 - Hírextra
A Distel - mint Ralf Rachfahl sajtószóvivő az MTI-nek elmondta - legújabb darabjával, A szakértők idejével (Die Stunde der Experten) című komédiával érkezik Budapestre. A darab néhány hónap óta megy nagy sikerrel, állandó telt ház előtt a német fővárosban, mintegy kipellengérezve, hogy mai életünk szinte valamennyi területét mennyire hatják át az állítólagos - ritkább esetben valóságos - szakértők.

Tavaly szeptemberben a színház Budapesten az Otthon Hotel című darabot mutatta be, azaz egy olyan kabarét, amelynek szereplői - egy szálloda vendégei - a legkínosabb helyzetekből igyekeztek kikerülni, s megfelelni az előttük álló kihívásoknak.

A mostani előadás pedig Rachfahl szavai szerint egy kicsit Németország bemutatására is törekszik, mégpedig a szakértők segítségével. S hogy a térségben miért eddig kizárólag Magyarországon, azzal kapcsolatban Ralf Rachfal elmondta: szeretnék a magyarországi német vállalatok alkalmazottait, valamint a budapesti német nagykövetség munkatársait is "felvidítani." Természetesen várjuk a magyar közönséget is, különösen a fiatalokat - jelentette ki Rachfahl, emlékeztetve arra, hogy különösen a győri vendégszereplés során az előadások közönségének többségét németül tanuló fiatal diákok tették ki.

A Distel "célpontját" a régióban eddig Magyarország jelentette, de - mint a szóvivő elmondta - októberre az első vendégszereplést szervezik Belgrádba is.

A szóvivő szerint egyébként a németek felettébb kedvelik a politikai kabarét. Magas rangú politikusok azonban még alig voltak a nézők között, igaz, a Distel nem kíméli őket, legyen szó akár Angela Merkel kancellárról, akár más párt-, illetve parlamenti vezetőről. Utoljára talán Klaus Wowereit berlini kormányzó polgármester látogatott el három évvel ezelőtt a Distel egyik előadására. "S sajnos még levelet sem írtak, hogy kifejezzék sértettségüket" - fogalmazott a szóvivő.

A Distel 55 éves, s korábban még az egykori NDK kabarészínháza volt. Csak akkor még kissé más profillal, de nevettetni akkor is tudott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását