2024. május 16. - Mózes, Botond

A Dömötör-díjak átadása

A Dömötör-díjakat, a szegedi színházi szakma elismeréseit immár tizedik alkalommal ítélik oda, a díjakat jubileumi gála keretében adják át május 31-én - közölték a szervezők a csongrádi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón, hétfőn.
2008. április 28. hétfő 12:42 - Hírextra
A civil kezdeményezésre 1999-ben létrejött díj 2006 nyarán bekerült Szeged városának hivatalos kitüntetései közé, ugyanakkor továbbra is megőrzi hagyományos jellegét - mondta Elekes Zoltán, az elismerést gondozó Pálma Reklámstúdió vezetője.

A díj tizenkét kategóriája a teljes szegedi színházi életet lefedi. Tíz kategóriában - a legjobb női és férfi színészi alakítás, a legjobb operaénekes és operaénekesnő, táncos, rendező, díszlet- és jelmeztervező, valamint női és férfi mellékszereplő esetében - a közönség szavazatai alapján dől el, ki veheti át az elismerést. A legjobb háttérmunkás címet a szegedi társulat tagjai, dolgozói adományozzák titkos szavazással, az életműdíjat pedig a kuratórium ítéli oda - közölte a szervező.

Maga az elismerés Bánvölgyi László szobrászművész Szent Demetert ábrázoló alkotása. A márványtalapzaton álló, bronzból készült mű a 303-ban elhunyt vértanút ábrázolja, jobb kezében lándzsával, baljában a róla elnevezett toronnyal, Szeged legrégebbi műemlékével.

Janik László, a gála rendezője elmondta, hogy a díjátadón az elmúlt kilenc év legjobb műsorszámait adják elő, így olyan művészekkel is találkozhat majd a közönség, akik ma már nem a Szegedi Nemzeti Színház társulatának tagjai. Együtt áll színpadra az a két direktor is - Korognai Károly és Székhelyi József -, akik meghatározói voltak az elmúlt évtized színházi életének Szegeden.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását