2024. április 19. - Emma

Tovább omlik a szektások odúja

Újabb omlás következett be a Penza melletti barlangban, ahol egy szekta tagjai november vége óta várják a világvégét: a mintegy fél tonnányi agyag csütörtökön reggel omlott le a barlang bejárata körül. Az illetékes hatóságok képviselői nyomban igyekeztek
2008. május 1. csütörtök 17:36 - Hírextra
Eredetileg 35 ember - köztük négy gyerek - vonult be novemberben a maguk ásta barlangba, amelyet Pjotr Kuznyecov szektaalapító irányításával vájtak ki és töltöttek fel tartalékokkal. Március 28-án, miután az olvadás és az esőzés a barlangban omlásokat okozott, előjött hét asszony, majd április 1-én további 14 személy bújt elő, mivel újabb omlások maguk alá temették az élelmiszertartalékot, az illemhelyet és két hálófülkét. Másnap egy fehéroroszországi asszony is előjött két gyermekével, de férje továbbra is bent van.

A rendőrök és a helyi hatóságok helyreállították a barlangot, amennyire lehetett. Öt fehéroroszországi szektást hazaküldtek. Az előjöttek a korábbi imaházban, illetve Nyedogon házában élnek.
Kuznyecovot, a szekta alapítóját kivizsgálták egy elmegyógyintézetben és beszámíthatatlannak találták, de a barlanglakók követelésére elengedték. Nem sokkal később súlyos fejsérülésekkel kórházba kellett vinni, állítólag öngyilkosságot kísérelt meg, mert nem látta jelét az általa jósolt világvégének.

A föld alatt az aktuális ismeretek szerint még 11 ember tartózkodik. Vitalij Nyedogon, a szekta egyik vezére azonban állítja, hogy két asszony rákban, illetve a túlzott böjtölés miatt meghalt a barlangban, s ha ez igaz, akkor már csak kilencen várják a késlekedő világvégét a föld alatt. Nyedogon azt is mondta, hogy az ortodox húsvétra - amely idén április 27-én volt - előjönnek a többiek is, de ez nem történt meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását