2024. május 2. - Zsigmond

Erdélyiek az Írószövetségben

Az összetartozás-tudat erősítése és elmélyítése jegyében találkoztak erdélyi magyar írók a Magyar Írószövetség vezetőivel, akik örülnének annak, ha vendéglátóik erőteljesebben jelen lehetnének a magyarországi irodalmi életben. Vasy Géza, az írószövetség e
2008. május 1. csütörtök 17:28 - Hírextra
Az írószövetség elnöke csütörtökön az MTI-nek elmondta: ebből az alkalomból részben baráti, részben közönségtalálkozók fonódtak egybe. Ezek legfőbb tapasztalata az, hogy akárcsak Magyarországon, a határon túl is igénylik az intézményes és a személyesebb találkozókat a Magyar Írószövetség tagjaival. "Egyértelműen lehet érezni, hogy konkrét kapcsolatok révén kívánnak kötődni az erdélyi írók az írószövetséghez és a magyarországi irodalmi élethez" - mondta Vasy Géza, hangsúlyozva, hogy ennek érdekében próbálják gyarapítani az író-olvasó találkozók számát.
Hozzátette: örülnének, ha az erdélyi írók jelenléte erőteljesebb lenne a magyarországi irodalmi életben. Vendéglátóik ugyanis azt szeretnék, hogy könyveik nagyobb számban legyenek kaphatók Magyarországon, és gyakrabban foglalkozzon velük a nyilvánosság tájékoztatás, reklámtevékenység és kritika szempontjából egyaránt.

Az írószövetség elnöke ennek egyik legnagyobb akadályát abban látja, hogy a szépirodalom magyarországi helyzete könyvkereskedelem szempontjából hosszú ideje elég rossz. Ezen az általános jellegű problémán túl azonban minden kis lépés segítséget jelent az erdélyi írók számára. "Az is már eredménynek számít, ha gyakrabban szerepelhetnek akár a Bajza utcai klubunkban, akár máshol, vagy el tudjuk érni, hogy néhány folyóirat rendszeresebben foglalkozzon velük és közölje írásaikat" - mondta Vasy Géza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását