2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Gyurcsány Ferenc aktív akar lenni

Gyurcsány Ferenc szerint szocialista-szociáldemokrata, aktív, kezdeményező kormányzás kezdődik, amely újra milliók álmát fogja beteljesíteni. A pártelnök-miniszterelnök a tagságtól összefogást és saját maguk megszervezését kérte a városligeti majálison cs
2008. május 1. csütörtök 17:42 - Hírextra
Arra buzdította a szocialistákat, hogy az országban valamennyi településen szervezzék meg a demokratikus Magyar Köztársaság legerősebb közösségeinek élő, eleven hálózatát, továbbá tegyenek többet és érveljenek igazukért. Hangsúlyozta, ha nem tesznek közösen az erős, haladó demokratikus Magyarországért, akkor az el fog veszni.

Gyurcsány Ferenc kitért arra, a következő két évben megmutathatják, soha egy percre sem veszítették el hitüket abban a végső célban, hogy Magyarországon megteremtsék a felemelkedés lehetőségét a szegényeknek, a szükséget szenvedőknek és az alávetetteknek.

Felhívta a figyelmet arra, hogy volt bátorságuk változtatni, és később majd Magyarország büszke lesz erre, hiszen nem elmenekültek a kihívások elől, hanem megteremtették a lehetőségét a következő két évnek.

Úgy fogalmazott: idén végre növekedni fognak a jövedelmek és a nyugdíjak, de jövőre még az ideinél is kicsit könnyebb lesz, mert Magyarország megtette, amit meg kellett tennie, erős volt és nem adta fel.

"Ha kellett valaha a támogatásotok, ha kellett valaha a szűnni nem akaró hitetek, hogy jó úton járunk, akkor most ez az a pillanat" - jelentette ki a kormányfő.

Az egyik fő feladatnak a munkahelyteremtést nevezte, hogy aki dolgozni akar, az tudjon dolgozni és munkájából, szorgalmából, tehetségéből éljen tisztességesen, ne az ügyeskedésből.
Gyurcsány Ferenc kitért arra, tévednek azok, akik azt gondolták, hogy a szocialisták elbuktak.
"Amikor egyesek a választási ciklus közepén győzelmi tort ülnek, mondjuk nekik azt, hogy ezt túl korán tették meg, elsiették, elkapkodták" - hangoztatta a szocialista pártelnök.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy nem hátrálhatnak meg a megfélemlítésekkel szemben.
Gyurcsány Ference beszéde elején tartott, amikor műanyag játékfegyvert fogott rá egy férfi a színpad előtti tömegből.

A történteket észlelve, beszédében úgy reagált: "a mi dolgunk az, hogy ne ijedjünk meg, akkor sem, hogy ha bántanak bennünket, ne dőljünk be a provokátoroknak". Szavait taps fogadta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását