2024. április 19. - Emma

Szili a munka ünnepén

Felelősséggel tartozunk azért, hogy, aki dolgozni akar, annak munkát tudjunk biztosítani - erről Szili Katalin beszélt csütörtökön a Pest megyei Törtelen, az ottani kulturális központ avatásán.
2008. május 1. csütörtök 14:20 - Hírextra
A parlament elnöke kifejtette: május 1-je egyúttal a munkás Szent József ünnepe is, amikor fel kell hívni a figyelmet az ország egyes régióiban, kistérségeiben meglévő magas arányú munkanélküliségre is. Az itt élők helyzetén mindenképpen javítani kell. A foglalkoztatáshoz pedig többek között a tudáson át vezet az út, ezért is fontos a törtelihez hasonló kulturális intézmények szerepe, ahol a könyvtár, az internetes szolgáltatás, az információk elérése mindenki számára hozzáférhető - tette hozzá.

A házelnök utalt rá, hogy négy éve, 2004. május 1-jén csatlakozott az ország az Európai Unióhoz, aminek előnyeit ma már kézzelfoghatóan érezni lehet. Ezek közé tartozik az unió nyújtotta biztonság és az, hogy Schengen eredményeként szabadon járhatunk, kelhetünk Európában. Az unió tagjaként elengedhetetlen a kultúránk, identitásunk megőrzése, csak ezáltal lehetünk stabil tagjai a nagy közösségnek - hangoztatta ugyanakkor Szili Katalin.

Cseroczki János, Törtel polgármestere elmondta, hogy a 4.500 lakosú településen hosszú időn át kihasználatlanul állt a régi malomépület, s már-már az enyészet fenyegette, amikor pályázati pénzek elnyerésével, több mint 300 millió forintból sikerült felújítani, kulturális központnak berendezni. Mostantól Déryné nevét viseli az új intézmény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását