2024. május 11. - Ferenc

Férfi kézilabda KEK-döntő: bravúr kell a győzelemhez

Bravúrral szerezheti meg az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata a KEK-trófeát a német Rhein-Neckar Löwennel szemben.
2008. május 1. csütörtök 14:27 - Hírextra
A mannheimi székhelyű riválisnál Buday Dániel mellett négy-négy vb-arany-, illetve -ezüstérmes játszik, és a világ legerősebb bajnokságában rendre a negyedik-ötödik helyet foglalja el. A Veszprém ugyanakkor az elbukott Magyar Kupa-finálét követően 1-0-ra vezet a bajnoki döntő első meccse után a Pick Szeged ellen.

Mocsai Lajos csapata főleg Európa egyik legmagasabb védőfalában bízhat, de a győzelemhez bátor támadójátékra is szükség lesz. Az első, szombat 16 órakor kezdődő hazai meccsen is már nagy fegyvertény lenne a siker, a németek ugyanis idegenben szenzációsak. Például a Valladolid elleni hazai döntetlent követően Spanyolországban tudtak nyerni 34-31-re.

"Nem véletlen, hogy a Rhein-Neckar csapatát szerette volna mindenki elkerülni a sorozatban. A lehető legveszélyesebb ellenfél a KEK-ben. Otthon és vendégként is kiváló gárda, amely a semmihez sem hasonlítható Bundesliga-atmoszférában edződik hétről hétre. Természetesen itthon nyerni szeretnénk, erre megvan az esély, de ehhez fegyelmezetten, az utolsó pillanatig megfelelően összpontosítva kell harcolni. Be kell lőni a ziccereket, a védők és a kapusok teljesítménye is döntő lesz" - mondta Mocsai az MTI-nek.

Buday Dánielnek ez lesz az első tétmeccse volt klubja ellen. "Mindenki nagyon várja már a döntőt, hiszen a csapatnak még nincs komoly trófeája. Ezen a héten csak csütörtöktől tudunk a Veszprémmel foglalkozni, mert fontos Bundesliga-meccseink voltak. Fontos, hogy elérjük a Bajnokok Ligája-indulásra jogosító negyedik helyet. A jövő héten már nem lesz bajnoki, akkor csak a magyar csapatra összpontosíthatunk. Személy szerint nagyon várom már, hogy Veszprémben játszhassunk, sok barátommal találkozhatok" - mondta az MTI-nek az irányító, aki a következő szezonban a svájci Schaffhausenhez kerül kölcsönbe.

A Veszprém eddig négy kupadöntőt vívott, de csak egyet, az 1992-es KEK-finálét nyerte meg. Az 1993-as és 1997-es KEK-, valamint a 2002-es BL-döntőben nem sikerült diadalmaskodnia.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását