2024. április 29. - Péter

Gyurcsány felkötötte

Gyurcsány Ferenc és felesége is szalagot kötött az ország májusfájára csütörtökön Budapesten a Hősök terén rendezett uniós majálison. A kormányfő feleségével, Dobrev Klárával délelőtt 11 óra előtt néhány perccel érkezett a Hősök terére, ahol Magyarország
2008. május 1. csütörtök 14:13 - Hírextra
Az érkező Gyurcsány Ferencet és Dobrev Klárát több tucat érdeklődő állampolgár kísérte keresztül a Hősök terén, a tér közepén felállított májusfához. Az emberek közül többen odamentek a kormányfőhöz, kezet fogtak vele, üdvözölték, volt aki néhány szót is váltott a miniszterelnökkel, egy idős nő pedig meg is csókolta Gyurcsány Ferencet. Az érdeklődök közül sokan fényképezték a kormányfőt és feleségét.

Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára több tucat magyar település képviselőjével közösen kötött szalagot az ország májusfájára. Míg a kormányfő annak szülötteként, Pápa városának, valamint a Magyar Köztársaságnak, addig Dobrev Klára Budapestnek a nevét viselő szalagot kötött a májusfára. A távozó miniszterelnököt és feleségét több tucat idős, fiatal és gyermek kísérte ki a térről.

A Miniszterelnöki Hivatal - hasonlóan, mint egy évvel korábban - a Hősök terén az esti órákig zenés, táncos programokkal várja az érdeklődőket. A nap folyamán a táncé a főszerep, hiszen a különböző nemzetiségek táncai mellett szalon- és modern táncokat is élvezhetnek, tanulhatnak a térre kilátogatók.

A tér Műcsarnok melletti részén a népművészet mesterei - dísztárgy-, baba-, és gyermekjáték-készítők - mutatkoznak be, a gyerekeknek pedig néprajzkutatók mesélnek a májusi népszokásokról. A térre látogatók a magyar és a határon túli tájegységek jellegzetes ízeivel is megismerkedhetnek.
Este fél kilenckor negyedórás tűzijáték zárja az uniós majálist. A fényjáték során összesen 2.200 rakétát lőnek fel 100-150 méter magasra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását