2024. április 25. - Márk

Jaj, úgy élvezem én a...

Budapesten mától kezdetét veszi a strandszezon. Ennek jegyében nyit a Palatinus strand, vendégeket fogadnak a Dagály nyári medencéi és üzembe helyezik a Gellért fürdő nyitott medencéjének hullámgépeit is. A csepeli strandon várhatóan május 24-én, a Paskál
2008. május 1. csütörtök 09:24 - Hírextra
A fővárosi önkormányzat fürdőtársasága által üzemeltetett strandok általában reggel kilenctől este hétig lesznek nyitva. A Római ennél egy órával, a csillaghegyi pedig két órával tovább üzemel majd. Május 31-től augusztus 20-ig ugyancsak egy órával tovább, este nyolcig fogad vendégeket a Gellért fürdő.

A strandokon naponta más színű és sorszámozott karkötőket kapnak a vendégek, hogy azonnal észrevehessék azt, ha valaki "a kerítésen át" érkezett.

A szezon újdonságai között szerepel a strandváró program, amelynek keretében hétfőtől szombatig naponta más-más strand féláron látogatható. Hétfőn a Dagály, kedden a Paskál, szerdán a csepeli, csütörtökön a Római, pénteken a Palatinus, szombaton pedig a csillaghegyi strandon lehet félárú belépőt vásárolni.

A legolcsóbb a csillaghegyi és a Paskál strand, ahol a felnőttek 1.200 forintért, a gyermekek, a nyugdíjasok, illetve zárás előtt három órával mindenki 700 forintért vehet jegyet. A legdrágább a Palatinus strand, ahol a felnőttjegy 1.800 forint, a gyermekjegy pedig 1.300 forint. A strandjelleggel is üzemelő Gellértben és a Széchenyiben a háromezer forintot is meghaladja a felnőtt belépő ára, ha kabinhasználatú jegyet vásárol valaki.

Újdonságként úgynevezett családi belépőt is árusítanak. Ezzel két felnőtt és két gyermek esetén az egyik gyerek számára ingyenes a belépés. A Dagályon újdonságként reggel 6-tól 8-ig úgynevezett úszóbérlet vásárolható. Így egy felnőtt számára az 1.700 forintos napijegy 500 forinttal olcsóbbá válhat, ha 15 alkalomra szóló bérletet vesz. A tavalyihoz képest a strandokon hétvégenként 200 forinttal drágulnak majd a felnőtt belépők árai.

Ebben a szezonban sem valósul meg az, hogy az olyan nagy strandokon, mint a Palatinus vagy a Dagály, este hét óra után is fürödhessenek a vendégek. A Gellértben ugyan május 31-től egy órával tovább, este nyolcig lesznek nyitva, de augusztus 21-től visszaáll az este hét órai zárás. A Dagály kétórás uszodabérleténél jobb konstrukcióval vásárolható uszodai belépő a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában, a Komjádi Béla uszodában, a Nyéki Imre uszodában, vagy a XVI. kerület új uszodájában.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. által üzemeltetett fürdők közül egyedül a Széchenyi strandfürdő az, amit este tízig használhatnak a vendégek. A XVI. kerületi önkormányzat és a XI. kerületi önkormányzat uszodáját éppúgy, mint a margitszigeti vagy Komjádi Béla uszodát is, általában este 8-9-ig használhatják a fürdőzők.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány hétfői közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy Budapesten 15 fürdő várja az általuk kibocsátott üdülési csekkel érkező vendégeket. Többek között a Dagály fürdő, a Gellért fürdő és a Széchenyi fürdő is - emelték ki.

Az üdülési csekkel rendelkezők bővebb tájékoztatást az elfogadóhelyek részletes listájáról az alapítvány honlapján a www.udulesicsekk.hu weboldalon találhatnak - írták kommünikéjükben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását