2022. május 22. - Júlia, Rita

Ma már alapvető a fogyatékosok munkavállalása

A magyarok 88 százaléka támogatja, hogy a munkahelyeken munkalehetőséget biztosítsanak a fogyatékossággal élőknek, 84 százalékuk pedig úgy látja, az érintettek problémáit a közbeszéd témájává kell tenni - ismerteti egy ezer ember bevonásával készített, kvantitatív kutatás alapján a Szerencsejáték Zrt. az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.
2022. január 25. kedd 09:09 - HírExtra

A nemzeti lottótársaság megbízásából tavaly októberben készített online felmérés szerint a hátrányos helyzetűek támogatása területén a válaszadók 56 százaléka a fogyatékossággal élők beilleszkedését segítő vállalati programokat ítélte kiemelten fontosnak.
    
Mindez azt mutatja, hogy jelenleg a munkaadói körrel szemben támasztott alapvető elvárás a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása és az akadálymentes környezet kialakítása a szélesebb magyar közvélemény részéről - mutatnak rá a közleményben.
    
A kutatás arra is kitért, hogy maguk a válaszadók szokták-e segíteni a fogyatékossággal élő embereket, az önkénteskedést, az anyagi támogatást és a mindennapokban nyújtott segítséget említették. Kiderült, hogy a megkérdezetteknek csupán harmada az, aki semmilyen módon nem végez ilyen típusú tevékenységet, míg a válaszadók 60 százaléka legalább alkalmanként, 10 százalékuk pedig rendszeresen segíti a fogyatékossággal élő embereket.
    
A válaszadók 43 százaléka számolt be arról, hogy a környezetében él a fogyatékosság valamely típusával élő személy.
    
A felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek legnagyobb arányban a Szerencsejáték Zrt.-t tartják a fogyatékossággal élő emberek integrációjában élen járó nagyvállalatnak Magyarországon. A válaszadók csaknem harmada hallott arról, hogy a nemzeti lottótársaság befogadó játszótereket épít, ahol ép és egészséges gyermekek játszhatnak együtt.
    
A Szerencsejáték Zrt. évek óta kiemelten kezeli a fogyatékosság ügyét. A társaság csaknem 20 éve alapította meg karitatív sorsjegyárus hálózatát, amely kizárólag megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztat, így a vállalat munkavállalóinak közel 10 százaléka valamilyen fogyatékossággal él és dolgozik a mindennapokban - olvasható a vállalat közleményében.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását