2024. április 29. - Péter

EU 4. - Ünnep a Hősök terén

Az EU-csatlakozás negyedik évfordulója alkalmából egész napos ünnepséget rendez ma a kormány a fővárosban, a Hősök terén. Az ünnep alkalmából a 2004-es csatlakozási ünnepség helyszínén, a Hősök terén állítják fel az ország legnagyobb, 14 méter magas május
2008. május 1. csütörtök 09:32 - Hírextra
nap folyamán népszokásokat idéző koreográfiával az Ország Májusfája mellett további 12 - az Európai Unió zászlajának 12 csillagát szimbolizáló - májusfát állítanak fel. Ezekre Magyarország 3175 településéről, és határon túli magyar városokból érkeznek szalagok.

A tavalyi ünnephez hasonlóan idén is az egész napos ünnepség programjai elsősorban a tánc köré szerveződnek, így ezen a napon a Hősök tere az ország legnagyobb táncházává alakul. Napközben különböző nemzetiségek táncait, szalon- és modern táncokat tanítanak neves tánctanárok. A rendezvényen több mint 200 fellépő gondoskodik a térre látogatók szórakoztatásáról, akik között lesz - egyebek mellett - Keleti Andrea és tánckara, a Lipa Szlovák Folklór Egyesület, a Zöldkoszorú Hagyományőrző Néptánccsoport, a Madách Musical Tánciskola, valamint a Szilvási Gipsy Folk Band.
A tér Műcsarnok melletti részén a népművészet mesterei - dísztárgy-, baba- és gyermekjáték készítő szakemberek - mutatkoznak be, a gyerekeknek néprajzkutatók mesélnek a májusi népszokásokról. A térre látogatók a magyar és határon túli tájegységek jellegzetes, hagyományos ízeivel is megismerkedhetnek.

A kormány május 1-jei programja a Hősök terén este fél 9-kor negyedórás tűzijátékkal zárul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását