2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Játsszon a MÖM a...

Délután fél kettőkor a virágoké és a ballagók köszöntésére váró embereké volt a Gizella utca. Este hatkor azonban egészen más gyülekező várható Zugló e szegletében: a Magyar Önvédelmi Mozgalom fog tüntetni az SZDSZ székháza előtt, a „magyargyűlölő c
2008. április 30. szerda 17:00 - Pálfi Rita
Léderer András, az SZDSZ Új Generáció elnöke elmondta, hogy azért helyeznek a székház elé egy játékokkal teli dobozt, mert úgy vélik, hogy a Magyar Önvédelmi Mozgalom látogatásának egyik oka az lehet, hogy nem volt gyerekszobájuk. Ezért úgy gondolták, hogy – bár ezt ebben a korban már nagyon nehéz pótolni – mégis tesznek egy kísérletet. Valószínűleg hoznak magukkal paradicsomot és tojást a valamiféle cionista rémkép ellen tüntetők, emellé az Új Generáció összegyűjtött mindenféle játékot is számukra, hogy lehetőleg minél jobban szórakozzanak, és esetleg ezáltal legközelebb megkíméljék saját magukat is, meg a választópolgárokat, meg egyébként minket is attól, hogy őket kelljen nézni. Mert amúgy elég ijesztő ez a társaság.



Léderer kihangsúlyozta, hogy nekik, fiatal demokratáknak nincs félnivalójuk, nem a házuk elé mennek tüntetni, azonban vannak olyan társadalmi csoportok, akik nem vehetik viccként a ma estihez hasonló akciókat. Hiszen vannak olyanok, akiket a Magyar Önvédelmi Mozgalom, és a hozzájuk hasonló szervezetek az év 365 napján minden egyes megszólalásukkal, lépésükkel meg akarnak félemlíteni. Hozzátette, hogy bízik abban, hogy a többi párt szintén felszólal majd ezek ellen a szervezetek ellen, mert mint mondta: „ez egy abnormális politikai kultúra, ahol szélsőjobboldali, magukat fasisztának valló csoportok - és félkatonai szervezetek bakancsban, második világháborús magyar különítményeseket idéző ruhákban - grasszálnak fel alá Budapesten, vagy éppen vidéken.” És hogy erre a válasz az kell, hogy legyen, hogy lehúzzák a redőnyöket, hogy ne keletkezzen nagyobb kár az épületben.



Az SZDSZ székház valóban elég komoran állt a délutáni napsütésben a lehúzott redőnyökkel, és a „Nem kérünk a nácikból!” táblával. Ehhez gyenge enyhítésként jelent meg a bejárat előtt felrajzolt ugróiskola és a játékos doboz. Léderer jó szórakozást kívánt a délutáni játékhoz, ehhez mondjuk minden eszköz adva lesz az érkező tüntetőknek: a kisautótól a kifestőkönyvig, a zsírkrétán át. A szórásból nem hagyták ki a kártyákat sem: magyar és autós kártya, és gyermekkorunk slágere a Fekete Péter is segítheti a tüntetés alatt más szórakozásra is vágyókat. A délután megjelenő hölgyekhez és urakhoz pedig csupán annyi lenne a kérésük, hogy „gondoljanak későbbi pajtásaikra is és a játékokat lehetőség szerint ne vigyék el magukkal, illetve ne tegyenek bennük kárt!”



A tüntetés deklarált célja kapcsán - ami nem más, mint hogy emlékeztessék a liberálisokat arra, hogy ez nem az ő országuk – Léderer elmondta, hogy „a liberálisok az elmúlt húsz évben mindig mindenhol azt képviselték, hogy Magyarország mindannyiunké. Azoké is, akik liberálisok. Azoké is akik konzervatívok. azoké is, akik magukat magyarnak vallják, azoké is, akik magukat nem vallják magyarnak". (Itt azokra a magyarállampolgárokra gondolt, akik például szlováknak vagy cigánynak vallják magukat.) Hozzátette, hogy ez a húsz-harminc fős társaság - ahogy szellemi elődeik sem voltak képesek kirekeszteni ezeket a csoportokat a magyar társadalomból - nem fog sikerrel járni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását