2024. április 19. - Emma

A MÖM szerint nem ők a felelősek

A Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) nem felelős a március 15-i rendezvény után Budapest utcáin lezajlott atrocitásokért, kizárólag azért tartoznak felelősséggel, ami a Blaha Lujza téren szervezett nagygyűlésükön történt - jelentette ki Kakuk Attila, a MÖM
2008. március 19. szerda 19:21 - Hírextra

Kakuk hangsúlyozta: több videofelvétel bizonyítja, hogy az utolsó két felszólaló - Toroczkai László és Budaházy György - szónoklata előtt bejelentették, hogy utánuk befejeződik a rendezvény. Majd a két beszéd elhangzása után ismét közölték, hogy véget ért a rendezvényük, amelyen semmilyen rendbontás nem történt. Mint mondta: "ettől térben és időben elhatárolhatóan történtek Budapest utcáin atrocitások", ezért visszautasítják, hogy a rendőrség a MÖM és Budaházy György ellen kártérítési pert indít. A Budapest utcáin aznap este felvonuló emberek más, a kormány által szervezett rendezvényeken is részt vettek, így akár azok szervezőit is felelősségre kellene vonni - érvelt a MÖM elnöke.

Kovács Géza, a mozgalom tiszteletbeli elnöke közölte: várják az illetékesek válaszait arra, hogy miért próbálták törvénytelenül feltartóztatni a rendezvényükre érkezőket, miért nehezítették meg az oda való eljutást és miért nem volt a rendőrökön azonosító szám. Közölte: honlapot indítanak, amelyen várják a bejelentéseket, hogy "a rendőrség bűneit" nyilvánosságra hozhassák.

A sajtótájékoztatón Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője közölte: félmillió forintot fizet Budapest rendőrfőkapitányának, ha megmondja annak a nevét, aki 2006. október 23-án a Nagykörúton a Blaha sörözőből tizenkét embert kidobatott a rendőrökkel az utcára, akiket aztán gumibottal összevertek.

Az MTI azon kérdésére, hogy felelősnek tartják-e magukat azért, mert szombaton este újságírókat bántalmaztak a tüntetők, közölték, hogy nem. Az újságíróknak meg kell érteniük, hogy az emberek joggal félnek attól, ha felvétel készül róluk - mondták.

Az MTI azért tette fel ezt a kérdést, mert a MÖM honlapján korábban "hadüzenetet" fogalmaztak meg a "Gyurcsány-rezsimmel kollaboráló" média képviselőinek. Arra szólították fel elsősorban az RTL Klub, a TV2, az ATV, az MTI, a Népszabadság, a Népszava, a Blikk és az Index tudósítóit, hogy a Blaha Lujza téri rendezvényt "saját jól felfogott érdekükben kerüljék el".

Kakuk Attila ezzel kapcsolatban azt mondta: "nem látjuk szívesen a lakájmédia tudósítóit, mert ha eljönnek, hazudnak".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását