2024. április 30. - Katalin, Kitti

Könyv készül Madeleine-ról

Könyvet írnak gyermekük egy évvel ezelőtti eltűnéséről Madeleine McCann szülei; a bevételt a leányuk felkutatását segítő alapítvány kapja. Mindeközben merőben új szakértői elmélet került nyilvánosságra a skót kislány feltételezett elrablásának valószínű k
2008. április 28. hétfő 13:06 - Hírextra
Madeleine-nek, aki jövő héten lesz öt éves, tavaly május 3-án veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjában, miközben a szülők a szállodától néhány méterre, baráti társasággal vacsoráztak.

Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség szeptember elején a kislány orvos szüleit, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá az ügyben.

Madeleine eltűnésének közelgő évfordulója előtt ismét az ügyre irányult a brit sajtó figyelme. A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap hétfőtől például naponta 12-oldalas külön "Maddie"-mellékletek közlésébe kezdett.

Az első mellékletből kiderül: a házaspár korántsem felel meg a szerencsés háttérrel induló, jómódú, gondtalan orvoscsalád általános képének. Mindketten szerény körülmények között nőttek fel, és saját tehetségük révén váltak sikeres orvossá.

A glasgow-i kórházban találkoztak a 90-es évek elején, ám a kapcsolatból kis híján nem lett semmi: Kate ugyanis a világ másik felén, Új-Zélandon vállalt állást, Gerry McCann pedig Amerikában.

McCann azonban nem hagyta annyiban a dolgot: karrierjét egy időre jegelve Kate után ment. Ez az odaadás meggyőzte a fiatal orvosnőt, és 1998-ban, Glasgow-ban összeházasodtak.

A nagyon vágyott gyermekáldás azonban hosszú évek próbálkozásai ellenére is késett, és még mesterséges beavatkozással is csak sokadszorra sikerült.

A kitartás eredményeként jött a világra 2003. május 12-én Madeleine - akinek sorsáról immár egy éve sem szülei, sem a világ nem tud semmi biztosat.

Mindez a legfantasztikusabb találgatások özönét táplálja, az ügyről több könyv is született, és a portugál rendőrség sem hajlandó egyelőre feloldani a szülők gyanúsítotti státusát.

A házaspár családi szóvivője azonban bejelentette: McCannék maguk fognak előállni "az egyetlen hivatalos könyvvel", mert szeretnék nyilvánosan rögzíteni az igazságot mindenről, ami velük történt.

A hétfői The Times által idézett kiadói szakértők szerint a könyv akár 1 millió font bevételt is hozhat; ezt a gyermek felkutatásának finanszírozására létrehozott alapítvány, a Find Madeleine Fund kapja.

A vezető brit napilap hétfőn megszólaltatott egy volt detektívet, aki az eddigi alapfeltételezésektől merőben eltérő eseménysort valószínűsített. Mark Williams-Thomas, aki a lap szerint a pedofil bűncselekmények szaktekintélye, azt írta: meggyőződése, hogy Madeleine-t nem a szállodai szobából, hanem az utcáról rabolták el.

A kislány ugyanis valószínűleg felébredt, és mivel nem találta szüleit, keresésükre indulhatott. A pedofil gyermekrabló az alkalmat kihasználva ekkor csaphatott le. A szakértő valószínűtlennek tartja azt a széles körben elterjedt verziót, hogy előre megszervezett, a külföldi gyermekszexipar megrendelésére végrehajtott akcióról van szó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását