2024. május 9. - Gergely

Gyurcsány Ferenc új kormánya

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn bejelentette, hogy Bajnai Gordon lesz az összevont fejlesztési és gazdasági tárca vezetője, Székely Tamás az egészségügyi miniszter, Szabó Pál az újonnan megalakuló közlekedési, hírközlési és energiaügyi tárcát vezet
2008. április 28. hétfő 13:10 - Hírextra
Az önkormányzati tárca élére Gyenesei István kerül és Molnár Károly lesz a tudománypolitikai-kutatásfejlesztési tárca nélküli miniszter, Szabó Imre pedig a környezetvédelmi és vízügyi miniszter. A Sajtóadatbank összeállítása a 2006. június 9-én megalakult Gyurcsány-kormányban történt miniszteri változásokról:

2007. április 4. - Lemondott Molnár Lajos egészségügyi miniszter, lemondását Gyurcsány Ferenc kormányfő április 6-i hatállyal elfogadta. (Április 6-tól miniszteri hatáskörében Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter helyettesítette az egészségügyi minisztert az új tárcavezető munkába állásáig.)

2007. április 23. - Horváth Ágnest, az Egészségügyi Minisztérium addigi államtitkárát nevezték ki a tárca élére.

2007. május 7. - Fodor Gábort nevezték ki környezetvédelmi és vízügyi miniszternek, aki Persányi Miklóst váltotta a minisztérium élén.

2007. június 1. - Takács Albertet nevezték ki igazságügyi és rendészeti miniszternek, aki Petrétei József utóda lett a tárca élén.

2007. július 1. - A Miniszterelnöki Hivatal élén miniszterelnök-helyettesként Kiss Péter váltotta Szilvásy Györgyöt, aki azóta tárca nélküli miniszterként irányítja a polgári titkosszolgálatokat. A szociális és munkaügyi miniszter - Kiss Péter helyett - Lamperth Mónika addigi önkormányzati és területfejlesztési miniszter lett. Az ő helyére Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos került, aki továbbra is felügyeli a fejlesztéspolitikát. Tárca nélküli miniszter lett Draskovics Tibor, az Államreform Bizottság alelnöke, aki a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelt.

2007. december 5. - Kákosy Csaba lett az új gazdasági és közlekedési miniszter, aki a posztjáról lemondott Kóka Jánost váltotta a minisztérium élén.

2008. február 18. - Draskovics Tibor, a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter váltotta Takács Albertet az igazságügyi és rendészeti tárca élén, Draskovics Tibor tárca nélküli miniszteri posztja megszűnt.

2008. március 31. - A miniszterelnök április 30-i hatállyal felmentette Horváth Ágnest egészségügyi miniszteri posztjáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását