2024. április 28. - Valéria

Hírességek Clinton és Obama oldalán

Nem könnyű dönteni a demokrata érzületű amerikaiaknak, hogy kit válasszanak elnökjelöltnek, Barack Obama vagy Hillary Clinton szenátort. A divatot teremtő és közízlést formáló, milliók által lesett és követett hírességek is két táborra oszlanak.
2008. április 26. szombat 09:18 - Hírextra
Barack Obama illinois-i szenátor támogatói:

Leghíresebb támogatója Oprah Winfrey, a róla elnevezett showműsor milliárdos házigazdája. Róla mondják, hogy egy író Amerikában elnyerhet bármilyen díjat, akkor válik igazán ismertté, ha fellép Oprahnál. A fekete tévésztár minden szavát tömegek figyelik; 3 millió dollárt kalapozott össze Obamának.

A Kennedy-nők: Caroline Kennedy Schlossberg, a legendás John F. Kennedy elnök egyetlen élő gyermeke és Caroline unokatestvére, Maria Shriver, aki a republikánus Arnold Schwarzenegger felesége, Kalifornia first ladyje. "Olyan elnök lenne, mint apám volt" - mondja Caroline.

Robert De Niro, kétszeres Oscar-díjas színész, aki védte Obamát a vád ellen, hogy tapasztalatlan. Az a jelölt, aki nem viszi háborúba az országot, "olyasféle tapasztalatlansággal bír, amelyet könnyű megszokni" - mondta.

Jennifer Aniston, a Jóbarátok sztárja 2300 dollárral támogatta az afro-amerikai aspiráns kampányát.

George Clooney, aki talán a legsármosabb hollywoodi színész, azt mondta: a szenátornak olyan kisugárzása van, akár egy rocksztárnak.

Scarlett Johansson színésznő, akit az FHM magazin két éve a világ legszexisebb nőjének választott, egyszer azzal viccelt, hogy Obama jegyese.

Ben Géza Affleck színész, Oscar-díjas forgatókönyv-író, színész szerint "Hollywood imádja Obamát".

Samuel L. Jackson színész nem ment el az idei Oscar-gálára, csak hogy Obamáért kampányolhasson.

Chris Rock komikus, színész, producer és rendező Harlemben népszerűsíti a szenátort.
Will.i.am hip-hop énekes, dalszerző, a Black Eyed Peas együttes frontembere, aki Obama beszédei alapján írta a "Yes we can" és a "We are the Ones" kampánydalokat.

Hillary Clinton, New York-i szenátor támogatói:

A részben Amerikában élő Elton John brit énekes, zenész. Az Oscar-díjas és ötszörös Grammy díjas szerző 2,5 millió dollár adományt gyűjtött egy New York-i koncertjével, ahol azt mondta: "Szeretlek Hillary (...) Hillary kell, hogy legyen a következő amerikai elnök".

Barbra Streisand énekesnő, kétszeres Oscar-díjas színésznő, rendező Clintonék régi barátja. Bill mellett is feltűnt 1996-os újraválasztásakor, saját internetes oldalán támogatja Hillaryt.
Magic Johnson, a Los Angeles Lakers legendás kosarasa, olimpiai bajnok, sikeres üzletember Clinton tapasztaltságát hangsúlyozza, mint mondta: "Ha az eddigi eredményeit nézem (...) fantasztikus munkát végzett."

Jack Nicholson háromszoros Oscar-díjas színész filmjeinek jeleneteiből összevágott reklámklippel támogatta a volt first ladyt. "Nők neveltek fel, tudom, milyen kitartóak, ha nehéz idők járnak" - fogalmazott.

Natalie Portman színésznő, a Csillagok háborúja Amidala hercegnője, a Leon a profi Matildája szerint Clinton "Sokkal ragyogóbb és tapasztaltabb másoknál".

Eva Longoria Parker, a Született feleségek sztárja szerint "Hillary bizonyította, hogy megvan az ereje és tapasztalata ahhoz, hogy megvalósítsa a változást, amelyre szükségünk van."
Ellen DeGeneres, a leszbikus voltát nyíltan vállaló sztár showműsorában egyszer azt mondta Clintonnak: "Maga nagyon tetszik nekem (...) meg fogja védeni a melegek jogait és eltörli az azonos nemű párokat sújtó egyenlőtlenségeket".

Mario Lavandeira, szintén közismerten homoszexuális tévés személyiség, aki Perez Hilton néven a legnépszerűbb liberális bloggerek egyike, azt méltatja, hogy Clinton az általános egészségügyi biztosítás bevezetését tervezi, oktatási reformot akar és az "egyenlőséget mindenkinek" elv jegyében gondolkodik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását