2024. április 28. - Valéria

61 intézmény kap támogatást

Az idei évben 61 intézmény kaphat 267 millió forintos támogatást a Tempus Közalapítvány pályázatán humánerőforrás-fejlesztési és oktatási mobilitási programra.
2008. április 26. szombat 09:25 - Hírextra
A pályázati alapból várhatóan 426 kiutazó és 194 bejövő oktatót, hallgatót vagy diákot támogatnak.
A közalapítvány felhívására a tavaly decemberi határidőre 79 pályázat érkezett, összesen 39 intézménytől. A pályázók között elsősorban a felsőoktatási intézmények szerepeltek nagyobb számban: 52 pályázat valamely egyetemhez vagy főiskolához kötődik.

 Rajtuk kívül pályázott még 11 különböző szakközépiskola, 2-2 gimnázium, egyesület és alapítvány, illetve munkaügyi központ.

A közalapítvány a támogatást az úgynevezett EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus által meghirdetett programból nyerte. Az EGT és Norvég Alap a még 2004-ben EU-taggá vált 10 ország számára biztosít támogatást több fontos témában, mint amilyen például a környezetvédelem, a humánerőforrás-fejlesztés, a kulturális örökség vagy a fenntartható fejlődés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását