2024. május 5. - Györgyi

Álságos Fidesz-politika a kórházprivatizáció ügyében

A Fidesz álságos politikát folytat a kórházprivatizáció ügyében, hiszen miközben országos szintén ellenzi, helyi szintén nem veti meg az abból származó hasznot - mondta Török Zsolt szocialista országgyűlési képviselő a hevesi rendelőintézet magánosítása k
2008. április 26. szombat 17:42 - Hírextra
Pénteken a Fidesz egri szervezete 92-6 arányban úgy döntött, hogy nem zárja ki Magyar István elnököt, akinek a résztulajdonában álló Agria Ügyelet Kft. átvette a hevesi rendelőintézet működtetését a fideszes vezetésű városi önkormányzat által kiírt pályázat alapján.

Török Zsolt szerint "arról szól a történet", hogy Heves városában az egészségügyi intézmény privatizációjára pályázatot írt ki a fideszes polgármester a fideszes többségű önkormányzattal, és ezt a Fidesz egri elnökének vállalkozása nyerte el, miközben a hevesi fideszes polgármester és az egri fideszes pártelnök is aktívan kampányol az egészségügy magánosítása ellen. Ráadásul - tette hozzá - a Fidesz országos vezetői azt mondták a népszavazás előtt, hogy kizárják a pártból azokat, akik részt vesznek az egészségügy privatizációjában.

"Azt gondolom, ezzel végérvényesen lelepleződött a Fidesz hazug és álságos politikája. Ezzel a sunyi és alattomos húzással bebizonyosodott, hogy a Fidesz mást mond országosan és mást csinál helyben, mást mond ellenzékben és mást csinál, amikor hatalmon van. Joggal vetődik fel a kérdés, vajon hány fideszes többségi önkormányzatban privatizálták az egészségügyi intézményeket nyerészkedés céljából" - fejtette ki a szocialista képviselő.

Török Zsolt szerint országosan a Fidesz arról beszél, hogy a magántőke bevonása az egészségügyben káros, közben viszont helyi szinten nem veti meg annyira a magántőkét az egészségügyben. Mint mondta, a lényeg, hogy ez a magántőke és a haszon is hozzájuk kötődő legyen.

Az MSZP politikusa szerint ez történt Heves városában is, ahol "a megyei Fidesz "erős embere sunyi és alattomos privatizációs húzásokkal fideszesek kezére játszotta a városi egészségügyi ellátás jogát, és ehhez most teljes politikai támogatást is kapott a pártjától".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását