2024. április 29. - Péter

Mégis megépül az erőmű

A város képviselő-testületének döntését figyelmen kívül hagyva, mégis épülhet Tatabányán 50 megawattnál nagyobb teljesítményű erőmű az Országos Területrendezési Terv hétfő esti végszavazása alapján - írta szerdai számában Komárom-Esztergom megye egyik nap
2008. június 11. szerda 11:49 - Hírextra
A cikk szerint a tervhez csatolt térképeken szerepelt Tatabánya, azonban a tételes felsorolásból kimaradt a város neve, ezért az MSZP-s Schvarz Tibor és Keleti György módosító indítványt nyújtott be, amelyben a megyeszékhely mint erőművi telephely szerepelt. A döntéssel lehetővé válna a Vértesi Erőmű elavulás miatt bezárt tatabányai telephelyének újjáélesztése.

Bencsik János polgármester a lap kérdésére rámutatott arra, hogy Tatabánya nem szeretne ekkora erőművet, másfél hónappal ezelőtt ezt a képviselő-testület egyhangúlag döntötte el. "A törvény felülírja a város határozatát, így most már Tatabányának nincs lehetősége ellenállni. Mostantól egy erőmű építését legfeljebb a környezetvédelmi vagy az építésügyi hatóság akadályozhatja meg" - idézi az újság a polgármestert.

Az ügyben megszólalt Keleti György is, aki szerint a döntés nem kötelez erőműnyitásra, hanem egy létező működési engedélyt erősít meg. Azt mondta, állami cég vagyonveszteségét kerülik el, hiszen a Bánhidai Erőmű az oroszlányi Vértesi Erőmű Zrt. tulajdona, ő pedig oroszlányi képviselőként Oroszlány érdekeit tartja szem előtt.

A körzet szocialista önkormányzati képviselője, Jóna Imre közölte: "ha újra megnyitnák az erőmű telephelyét, azonnal helyi népszavazást kezdeményeznék, mert az itt élőknek elég volt hetven év az erőműből".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását