2024. április 29. - Péter

Februárban a költségvetésről üléseznek Győrben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat tíz alkalommal ül össze az idén. A munkaterv összeállításához Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke javaslatokat kért a közgyűlési tagoktól, a megyei rendőrfőkapitánytól és a megyei önkormányzat fenntartásában műk
2008. január 4. péntek 13:18 - Hírextra
Ponty Zita közlése szerint a beérkezett javaslatok közül elsődleges szempontként vették figyelembe azokat a témákat, amelyek napirendre tűzését magasabb rendű jogszabályok, illetve a közgyűlés korábbi döntései kötelezően írnak elő.

A megyei képviselő-testület az elfogadott munkaterv szerint februárban ül össze először. Akkor kerül napirendre a költségvetés tárgyalásának első fordulója. Az idei költségvetést várhatóan márciusi ülésén fogadja el a grémium.

A továbbiakban egyebek között felülvizsgálják a kábítószer-probléma visszaszorítására irányuló megyei stratégiát, értékelik a megyei fenntartású szociális intézmények szakmai munkáját.

A testület áttekinti a megyei önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaságok működését, továbbá az önkormányzat által létrehozott alapítványok tevékenységét. Foglalkoznak a megyei rendőr-főkapitányság feladatainak végrehajtásával és tájékozódnak a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa ténykedéséről.

A megyei önkormányzat az idén is adományoz "Idősbarát önkormányzat" elismerő címet az arra érdemes helyhatóságoknak.

Az év folyamán, a hét rendes testületi ülésen kívül, három alkalommal, március 15-hez, augusztus 20-hoz és október 23-ához kapcsolódóan, ünnepi ülést tart a Győr megyei közgyűlés - mondta a sajtóreferens.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását