2024. május 2. - Zsigmond

Új városrész épül

Újpalota-Újfalu néven új városrész épül Budapest XV. kerületének határában; az M3-as autópálya mentén kialakított lakóterületre a következő két évben háromezer beköltözőt várnak - mondta el a polgármester csütörtökön az MTI-nek.
2007. november 29. csütörtök 15:57 - Hírextra

Hajdu László közölte, a Mogyoródi és a Régifóti út mentén épülő új városrész két részből áll majd: az egyiken egy beruházó cég társasházas lakóparkot, a másikon pedig a telektulajdonosok családi házakat építtetnek. A lakóparkba, ahová a tervek szerint templom is épül, 2.200, míg az egyedileg tervezett családi házakba 800 új lakót várnak.

A kerületi képviselő-testület szerdai ülésén kezdeményezte a térség fejlesztéséhez szükséges Szilas-patak menti főgyűjtőcsatorna közműtársulatának megalakítását.

Az egykori szántóföldön 40-45 utcát alakítanak ki, ezek elnevezésére ötletpályázatot írt, illetve ír ki a kerületi önkormányzat.

Hajdu László elmondta, az új városrész építése várhatóan két-három éven belül befejeződik. Arra hívta fel a figyelmet, hogy ez egyben azt is jelenti, hogy a közeli iskola padjait megtöltik majd a beköltöző családok gyermekei, és bölcsődei, óvodai bővítésre is szükség lesz.

Újpalota-Újfalu tömegközlekedési járattal is elérhető lesz, erről már megkezdődtek az egyeztetések a BKV-val: a tervek szerint a Régifóti úton közlekedő 24-es busznak a lakópark mellett megállót építenek.

Hajdu László közölte azt is: egy harmadik, zárt lakópark előkészítése is megkezdődött a XV. kerületben Újpalota-Kertváros néven. A körbekerített, új városrész az újpalotai lakótelep szomszédságában, a XVI. kerület határában készülne el a következő években, és az ott épülő társasházakba további négyezer beköltözőt várnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását