2024. április 23. - Béla

Szavalj a tűzoltókról

A tűzoltók életével, a tűzoltói munka szépségével, nehézségével kapcsolatos verseket, prózákat adnak elő magyar és határon túli diákok szombaton, a karcagi II. Szent Flórián vers- és prózamondó versenyen.
2008. április 25. péntek 20:36 - Hírextra
A versenyt az Országos Tűzoltónaphoz kapcsolódva a térség, illetve határon túli magyarlakta települések általános és középiskolai tanulóinak rendezi meg a Karcag és Térsége Tűzvédelméért Alapítvány - mondta el Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek.

A térség iskoláiból, valamint Románia, Ukrajna, Szlovákia és Szerbia öt magyarlakta településéről indulnak versenyzők, minden kategóriában összesen tízen.

A rendhagyó verseny célja, hogy azokban a gyermekekben - és rajtuk keresztül a szüleikben - felébresszék az érdeklődést a tűzoltóság, tűzvédelem iránt, akik az eddigi, főleg ügyességet igénylő versenyeken nem tudtak részt venni, vagy inkább humán érdeklődésűek.

Korábban a pedagógusok és diákok közreműködésével gyűjtötte össze az alapítvány azokat a verseket, prózákat, amelyek a tűzről, a tűzoltókról, a szenvedésről szólnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását