2024. április 19. - Emma

Nálunk is megjelenhet a malária

Április 25-e a malária elleni küzdelem világnapja. Becslések szerint évente két millió ember, naponta háromezer kisgyermek hal meg ebben a betegségben, a megbetegedések száma pedig több száz millió. A betegség leggyakrabban a Szahara-közeli afrikai térség
2008. április 25. péntek 11:53 - Hírextra

Hegyi Gyula, az Európai Parlament Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Bizottságának a tagja részt vett a strasbourgi malária-megemlékezésen. A magyar képviselő emlékeztetett arra, hogy a malária elleni védőoltást még nem fejlesztették ki, ezért különösen fontos az elővigyázatosság. Olyan látszólag egyszerű eszköz, mint a szúnyogháló, százezrek életét mentheti meg. Jó és hatékony gyógyszerek is vannak, amelyeket a maláriás vidékeken folyamatosan szednie kell az utazónak.

- A globális klímaváltozással és a nyári hőmérséklet radikális emelkedésével néhány évtizeden belül akár Magyarországon is megjelenhet a malária. Ez ma még távoli fenyegetés, de ha a klímaváltozást nem sikerül megállítani, akkor a század derekára realitássá válhat. Az afrikai emberekkel való szolidaritáson túl ezért saját érdekünk is a megfelelő védőoltás kifejlesztése – jelentette ki a magyar képviselő.

Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását