2024. április 26. - Ervin

Életet menthet a moszkitóháló

A rovarirtó szerrel kezelt moszkitóháló gyermekéleteket menthet, pontosabban ezer hálónként hét kisgyerek életét - hívta fel a figyelmet egy kenyai tudóscsoport e héten közzétett tanulmánya, amely egy évekkel ezelőtt elindított kormányprogram hatását vizs
2007. szeptember 22. szombat 18:29 - Hírextra

A tanulmány szerzői 3500 öt évesnél fiatalabb gyermek sorsát követték nyomon. A 2004-ben elkezdett két éves kutatómunka során négy kenyai térségben vizsgálták a moszkitóháló-program eredményességét. Ez idő alatt a hálós ágyban alvó gyermekek száma 7 százalékról 67 százalékra nőtt. A rovarirtóval kezelt hálók hatására pedig harmadával csökkent a malária okozta gyermekhalálozás - állapította meg a tanulmány.

A The Lancet című orvosi szaklapban megjelent cikk szerzői arra szólították fel az illetékes adománygyűjtő ügynökségeket, hogy támogassák az életmentő programot, és fordítsanak több pénzt a hálókra.

A fertőzött moszkitók által terjesztett malária 30 másodpercenként megöl egy öt éven aluli gyermeket, az áldozatok főként afrikaiak - mutat rá az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását