2024. május 5. - Györgyi

Megindult az áradás

Az olvadás és az elmúlt napokban lehullott csapadék hatására a Tisza középső szakaszán is megindult az áradás, a reggeli mérések alapján a kiskörei tározó tó feletti térségben 15-75 centiméteres közötti vízszint-emelkedést rögzítettek - közölte a területi
2009. január 24. szombat 18:19 - Hírextra
Lovas Attila tájékoztatása szerint a Zagyva-Tarna vízrendszerben az enyhülés és az eső következtében első fokú készültséget elérő árhullám keletkezett mind a két folyón. A Zagyva Jászteleknél szombaton hajnalban érte el az első fokú árvízvédelmi készültséget, a 350 centiméteres szintet. A Közép-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szombaton 6 órától a folyó jobb és bal partján Szászberek és Jászberény között első fokú készültséget rendelt el.

A Tiszán Kisköre-felsőnél és fölötte 6 kilométeren a jég megszakításokkal áll, fölötte jégmentes. A folyón a jég Kisköre-alsó alatt váltakozó intenzitással zajlik, Tiszabő térségében és Nagyrév alatt a kanyarban még megszakításokkal áll. A Zagyván már csak a torkolat fölötti 20 kilométeren van jég.

A vízügyi igazgatóság területén január 1-24. között 17,1 milliméter csapadék hullott, ami 11,5 milliméterrel kevesebb, mint a hasonló időszak sokévi átlaga.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását