2024. május 2. - Zsigmond

Esőnap a Jobbik miatt

Vizsgálják annak a lehetőségét, hogy május 5-én a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésen tárgyaljon azokról a témákról, amelyek elfogadása meghiúsult a csütörtökön félbeszakadt ülésen - nyilatkozta Steiner Pál, az MSZP és John Emese, az SZDSZ frakcióvezetőj
2008. április 25. péntek 21:17 - Hírextra
Steiner Pál elmondta, hogy a szocialisták számára jónak tűnik ez az időpont, biztosítani tudják a határozatképességhez a frakció létszámát. John Emese közölte, hogy egy SZDSZ-es képviselővel, aki Amerikában tartózkodik, még nem tudott egyeztetni az időpontról.

Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes úgy vélte: arra is jó lenne a május 5-i rendkívüli közgyűlés, hogy döntsenek a főváros egészségügyi intézményeinek holding szerű átalakításával összefüggő újabb teendőkről.

Ez a döntés csütörtökön azért maradt el, mivel délelőtt fideszes javaslatra, további egyeztetések igénye miatt levették az előterjesztést a napirendről. Délután pedig a javaslat elfogadásához hiányzott egy szocialista képviselő szavazata. Balog Pál ugyanis véletlenül "nem nyomta meg" elég erősen szavazógépe gombját.

Horváth Csaba megjegyezte azt is, hogy az oktatási területen vannak olyan pályázatok, amelyek benyújtásához elengedhetetlen a döntés egy rendkívüli közgyűlésen.

Azzal, hogy a XII. kerületi Turul-szobor sorsáról folytatott vita közben, a Jobbikosok közbekiabálása miatt félbeszakadt a közgyűlés, a testület nem fogadta el azt a pályázatot, amellyel 900 millió forintot kérnek a tömegközlekedés előnyben részesítéséhez, buszsávok kialakítására.

Nyáry Krisztián, a Városháza kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: vizsgálják azt a lehetőséget, hogy a főváros a május 5-i határidőre benyújtja pályázatát a buszsávok kialakításának támogatására, s egyúttal jelzi azt, hogy hiánypótlás keretében később jóváhagyja a döntést a Fővárosi Közgyűlés. Ezt egyébként ez esetben akár a május végi soros közgyűlésen is megtehetnék.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását