2024. április 25. - Márk

Fodor: a köztársaság szégyene

Az SZDSZ elnöke a Magyar Köztársaság szégyenének nevezte szombaton a melegfelvonulás résztvevőit ért támadásokat.
2008. július 6. vasárnap 06:38 - Hírextra
Fodor Gábor pártja nevében szolidaritásáról biztosította mindazokat, akiket atrocitás ért a melegfelvonuláson. Leszögezte: társadalmi, politikai összefogásra van szükség, minden politikai erőnek el kell határolnia magát a történtektől.

Elfogadhatatlan, hogy évek óta rendszeresen van pár tucat ember - legyen szó akár október 23-áról, akár március 15-éről, akár a melegfelvonulásról - akik a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét veszélyeztetve próbálnak felfordulást csinálni - mondta Fodor Gábor az MTI-nek.

A pártelnök hangsúlyozta: egy civilizált államban elfogadhatatlan, hogy valakit fizikai támadás, atrocitás érjen azért, mert a jogait meg akarja védeni.

"Ez elképesztő, ez ellen minden demokratának fel kell emelnie a szavát!" - mondta a politikus.

Úgy vélte, a rendőrség igyekezett mindent megtenni, amit lehetett, de a hasonló esetek megelőzéséhez elsősorban társadalmi, politikai összefogásra van szükség.

Hangsúlyozta: minden politikai erőnek el kell határolnia magát attól, ami történt, mert "nem lehet senki, még némaként sem cinkos".

A melegfelvonuláson szimpatizánsként résztvevő Horn Gábor szabad demokrata ügyvivőt megtámadták, Léderer Andrást, az SZDSZ Új Generáció elnökét pedig kővel dobták meg. Fodor Gábor közölte: mélységesen felháborítja a párttársait ért atrocitás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását