2024. március 29. - Auguszta

Újabb szocialista tiltakozás a Magyar Gárda miatt

Az MSZP kaposvári szervezete, valamint Lamperth Mónika és Kolber István, Kaposvár szocialista országgyűlési képviselői szombati tiltakozását követően hétfőn a párt városi és megyei közgyűlésének frakciója is tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy március 15
2008. március 17. hétfő 19:33 - Hírextra

"Felháborító, hogy nemzeti ünnepünkön, amely a magyar nép egységére és szabadságáért folytatott közös harcra hivatott emlékezni, szélsőséges célokat kitűző félkatonai szervezet együtt koszorúzhat városunk és megyénk demokratikusan megválasztott képviselőivel és a civil szervezetekkel" - adott hangot tiltakozásának Pintér Attila, az MSZP kaposvári frakcióvezetője és Sárdi Árpád, a Somogy megyei közgyűlés szocialista alelnöke Kaposváron tartott közös sajtótájékoztatójukon.

Azt szeretnénk elérni, hogy a Magyar Gárda hivatalos rendezvényeken ne koszorúzhasson - mondta Pintér Attila. Hozzátette: nem értik, hogy Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere az eseményen részt vett két szocialista országgyűlési képviselő felszólítása ellenére miért nem gátolta meg a Magyar Gárda nevében koszorúzók részvételét.

Sárdi Árpád ezzel kapcsolatosan annak a reményének adott hangot, hogy "az ünnepséget szervezők figyelmetlenségéről van csupán szó, és a város vezetése nem vállal közösséget a Magyar Gárda által felvállalt nézetekkel".

Közölte: tudomása szerint március 15-én a megyében tartott hivatalos rendezvényeken csak Kaposváron koszorúzott a Magyar Gárda.

A politikusok jelezték: mind a város, mind a megye soron következő, áprilisi közgyűlésén kezdeményezik a gárdától való elhatárolódást annak érdekében, hogy "a megyei, városi és községi hivatalos rendezvényeken a jövőben hasonló eseményre ne kerülhessen sor".

Az MSZP városi elnöke, valamint a két országgyűlési képviselő - Lamperth Mónika és Kolber István - által kiadott szombati közlemény szerint "a polgármester azzal védekezett, nem áll módjában intézkedéseket tenni". A közlemény kiadói ezt cáfolták, mondván: "tudomásunk van arról, hogy az ő döntése volt a koszorúzás teljes menete".

Az MTI megkeresésére Kaposvár polgármestere nem kívánt reagálni a szocialista politikusok tiltakozására.

A sajtótájékoztatón elhangzottakra Dér Tamás, a Fidesz kaposvári elnöke közleményben válaszolt. Azt írta: "Kaposvár békés és nyugodt város volt, és az is fog maradni. Nem engedjük meg senkinek, hogy ezt a békességet megzavarják. Nem engedjük meg sem a Magyar Gárdának, sem senki másnak. De még Lamperth Mónika sem teheti ezt".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását