2024. április 30. - Katalin, Kitti

Szabad Kezdeményezések Köre az SZDSZ-nél?

Gulyás József, az SZDSZ Országos Tanácsának elnöke szerint akár jó és hasznos is lehet a párt budapesti választmányának vezetője által említett platform létrehozása, de ezt addig nem tudja megítélni, amíg nem ismeri a kezdeményezés tartalmát és a résztvev
2008. április 23. szerda 16:57 - Hírextra

Szabadai Viktor, a párt budapesti választmányának elnöke keddi sajtótájékoztatóján bejelentette: barátaival és politikustársaival együtt az SZDSZ legújabb országos tagozatának, a Szabad Kezdeményezések Körének megalakítását kezdeményezi.

A politikus közölte: a tagozat azzal a céllal alakul, hogy tömörítse azokat, akik érdemi változásokat akarnak a liberális pártban. A politikus a közelgő tisztújítás tétjének nevezte a párt szervezetének és programjának megújítását. Kijelentette, hogy Budapest azt a jelöltet fogja támogatni, amelyik a megújítás mellé áll, aki új tartalommal tölti meg a pártot és a szervezetet, és új szellemiségű embereket enged be a vezetésbe.

Gulyás József a távirati iroda érdeklődésére azt mondta, hogy a kezdeményezésről a sajtóból értesült, így sem annak tartalmáról, sem a résztvevőkről nincsenek információi. Hozzátette, hogy az SZDSZ-ben a 90-es évek elején már működtek platformok, amelyek előbb aktívak voltak, aztán kevésbé. Lehet akár jó és hasznos, akár haszontalan is egy platform létrehozása, de amíg a fenti információk nem állnak rendelkezésére, addig nem tud érdemben nyilatkozni a kezdeményezésről.

Az SZDSZ Országos Tanácsának elnöke a kezdeményezés időzítését ugyanakkor problémásnak tartja, mert véleménye szerint az SZDSZ előtt álló legfontosabb döntés most a koalíciós kérdés, melyről ezen a hétvégén dönt rendkívüli küldöttgyűlés. Gulyás József fenntartotta véleményét, amely szerint ahogy a tisztújítási kampányt nem kívánatos a koalícióról döntő küldöttgyűlés elé hozni, így a platform, vagy platformok megalakítását sem.

Horn Gábor az MTI kérdésére hangsúlyozta, hogy az SZDSZ-en belül új tagozatot létrehozni csak az Országos Tanácsnak van joga. Hozzátette, hogy véleménye szerint a pártban mindenki az SZDSZ megújításáért dolgozik.

Az ügyvivő az új kezdeményezésről azt mondta: az is jó lenne, ha Szabadai Viktor az SZDSZ budapesti választmányának elnökeként azon dolgozna, hogy a párt a lehető legjobban működjön a fővárosban, de természetesen joga van a barátaival együtt platformot alakítani, ahol megpróbálhatják megvalósítani a saját elképzeléseiket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását