2024. április 28. - Valéria

Fizetnie kell a minisztériumnak

Parkolási díjat szed hétfőtől az Egészségügyi Minisztérium autói után a belvárosi önkormányzat - jelentette be Rogán Antal, Budapest V. kerületének polgármestere sajtótájékoztatóján. Horváth Ágnes egészségügyi miniszter, aki megjelent a tárca épülete előt
2007. október 8. hétfő 18:53 - Hírextra

A tárcának fizetnie kell az Arany János utcai bejárata előtt parkoló autók után, ahogy ők is beszedik az emberektől a vizitdíjat - érvelt a belvárosi polgármester hétfői sajtótájékoztatóján.

Emlékeztetett arra, hogy 2006. november 4-én eredménytelenül fordult az illetékes parkolási társaságon keresztül a minisztériumhoz fizetési kötelezettségük rendezése érdekében.

Az elmúlt hónapokban, mivel a tárca közterületet tart lezárva, az önkormányzat öt évre visszamenően közterület-használati bírságot rótt ki, valamint kérte a terület nyilvánosság előtti megnyitását, ami szintén nem valósult meg - mondta Rogán Antal.

A Fővárosi Főügyészség hétfői határozata szerint nem lehet öt évre visszamenően beszedni a közterület-használati díjat. A tulajdoni lap és az ingatlan-nyilvántartási térképszelvény másolata alapján azonban a főügyészség kimondta, hogy az egészségügyi tárca előtti terület az V. kerülethez tartozik. Ebből az következik, hogy innen jogosan szedhető be a pénz - mutatott rá a polgármester.

Közölte ugyanakkor azt is, hogy arról sem mondanak le, hogy a korábbi időszakra is kérjék a parkolási díjat a tárcától. Ezért hétfőn kezdeményezést nyújtanak be a belvárosi képviselő-testülethez, hogy utasítsák el az ügyészség döntését, a bíróságon pedig szerezzenek érvényt pénzbeszedési joguknak.

A parkolót egyúttal nyilvánossá kell tenni minden arra közlekedő ember számára, amit a tárca nem akadályozhat meg - hangsúlyozta Rogán Antal.

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter szerint viszont olyan közterületről van szó, amely alatt a tárca, építési engedéllyel, parkolási céllal, pincét alakított ki.

A tárca elindította a tulajdonjog iránti pert, mert nem ért egyet fizetési kötelezettségének felvetésével. "Olyan ez, mintha egy egyszerű embernek a saját házában kellene parkolási díjat fizetni" - tette hozzá.
A tárca vezetőjének állítása szerint az ügyészség kezdeményezte az V. kerületnél, hogy a minisztérium által jogsértőnek minősített (a díjfizetéssel kapcsolatos) határozatokat semmisítse meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását