2024. május 8. - Mihály

Pécsi egyetem tudományos tervekkel

Európa meghatározó kutatóintézményeként szeretne működni a Pécsi Tudományegyetem (PTE) 2011-re elkészülő természettudományi és műszaki kutatóközpontja, melynek kialakítására a kormány mintegy 6,5 milliárd forintot hagyott jóvá múlt heti ülésén - közölte a
2008. április 23. szerda 17:41 - Hírextra
A Science Building elnevezésű projekt célja az alapkutatási potenciál fejlesztése a természet-, a műszaki és egészségtudományok területén, mely lehetővé teszi a nagy nemzetközi pályázatokon való részvételt, európai színvonalú laboratóriumok létrehozását, továbbá hallgatók oktatását - mondta el Sümegi Balázs.

Hozzátette: az egyetemi szívcentrummal szemközti területen felépülő 7700 négyzetméteres, biotudományi, környezettudományi és információtechnológiai központot magában foglaló kutatóintézményben négyszázan dolgoznak majd az innováció-orientált, tudásalapú gazdaság fejlesztésén. Reményeik szerint tevékenységük nyomán javul az egyetem kutatási bevételszerző képessége, növekszik a kutatási megbízások volumene, az elért eredmények pedig pozitív hatással lesznek a képzés színvonalára valamint a kutatói mobilitásra.

Czibók Balázs tudományos vezető arról szólt, hogy az egyetem további félmilliárd forintot költ az egész felsőoktatási intézmény informatikai szolgáltatásainak fejlesztésére. A pénzből bővítik a központi rendszerek szerverfarmját, s egyebek mellett biztosítják a vezeték nélküli internetezés lehetőségét az egyetemi épületekben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását