2024. május 2. - Zsigmond

Jegesmedvebocsok Moszkvában

Bemutatkoztak a moszkvai állatkertben a múlt év végén született jegesmedvebocsok a látogatóknak. Eddig az ápolók is csak annyit tudtak, hogy három bocs jött a világra, mert a medvemama senkit nem engedett a közelükbe. Ezért egyelőre nevük sincs, mivel még
2008. március 12. szerda 20:43 - Hírextra

Az anya a napokban merészkedett ki velük első ízben a barlangból. Azóta délelőttönként kint mászkál a két boccsal, aztán kora délután visszatereli őket a barlangba. A harmadik kicsiről egyelőre nem tudni, hol van.

A medvepapát gondosan elválasztották a családtól: a medvék magányos állatok, és a hímeknek nem szokása az utódok terelgetése, sőt, gyakran zsákmánynak tekintik a kicsiket.

Az állatkert szakemberei úgy döntöttek, hogy legalább féléves korukig anyjuknál hagyják a bocsokat, noha Knut, a kis berlini jegesmedve világkarrierje nyomán elég nagy érdeklődés mutatkozik a jegesmedvegyerekek iránt más állatkertek részéről is.

A jegesmedvecsaládtól eltérően egyébként az állatkert barnamedvéi még nem jöttek elő a barlangból, csak egyetlen hím dugja ki néha az orrát, de aztán ő is visszabújik még.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását