2024. május 12. - Pongrác

Fémes helyzet

Fémlopások gyanúsítottjait fogták el, illegális hulladéklerakatokat lepleztek le és körözött személyt is elfogtak a Zala megyei rendőrök azon az összehangolt akción, amelyet a fémlopások megelőzésére, visszaszorítására indítottak a megyében - tájékoztatta
2008. április 23. szerda 17:45 - Hírextra
Csizmazia Péter közölte: a környezetvédelmi hatósággal karöltve zajlott kedden az egynapos akció, amelynek során Keszthelyen egy családi ház udvarán foglalták le egy teherautó ellopott platóját. A 340 ezer forint értékűre taksált alumínium felépítményt néhány nappal korábban lopták el a városban, az eset kapcsán előállított két férfi ellen büntetőeljárást indítottak.

Ugyancsak Keszthelyen, valamint a közeli Karmacson illegális fémlerakatot tártak fel a rendőrök a környezetvédelmi felügyelőség munkatársaival közösen. Mindkét helyen több tucat szétbontott autó alkatrészeit tárolták engedély nélkül.

Zalaegerszegen a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kezdeményeztek büntetőeljárást egy férfival szemben. A férfi házának udvarán több, részben szétbontott és forgalomból kivont gépkocsit tárolt engedély nélkül.

A zalai megyeszékhelyen, az egyik fémfelvásárló telep ellenőrzése során a rendőrök a közelben felismertek és elfogtak egy körözés alatt álló zalaegerszegi férfit. A negyvenes éveiben járó férfi ellen lopás miatt volt érvényben elfogatóparancs.

Szintén engedély nélkül tárolt otthona udvarán nagy mennyiségű hulladékot egy asszony Mikekarácsonyfán. Az ellenőrzéskor mintegy 500 darab autógumit, 30 kerékpárt, 10 üzemképtelen fűnyírót, ajtólapokat és ablakokat, az udvar hátsó részében pedig három kidobott hűtőszekrényt, valamint 10 mázsa műanyagot, ruhát és háztartási hulladékot találtak a rendőrök.

Csesztregen ugyancsak illegális hulladéklerakatot találtak rendőrök, akik másfél mázsa, autóbontásból származó vashulladékot, valamint gépkocsik belső elemeinek és gumijainak égetésére utaló nyomokat, égetésből visszamaradt maradványokat is felfedeztek.

A közlekedőket is ellenőrizték a zalai rendőrök, így Lovásziban egy autó utánfutójáról, Lentiben pedig kerékpárral közlekedő személyektől foglaltak le engedély nélkül szállított hulladékot. A rédicsi határátlépési pontnál pedig szintén egy utánfutós személygépkocsi utasaival szemben intézkedtek, akik Szlovéniából engedély nélkül akartak fémhulladékot behozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását