2024. április 26. - Ervin

Londonban járt a király

Fél évszázados titok került nyilvánosságra, amikor kiderült, hogy Elvis Presley a hiedelmekkel ellentétben igenis járt egyszer Londonban. A rajongók abban a tudatban éltek ezidáig, hogy a király csak egyszer érintette Nagy-Britannia földjét, amikor 1960 m
2008. április 23. szerda 15:33 - Hírextra

Az 1958-ban történt titkos látogatást Bill Kenwright színházi producer árulta el egy brit rádiós adásban. A producer Tommy Steele veterán rocksztártól hallotta a regényes történetet.

Presley akkortájt Németországban állomásozott az amerikai hadsereg katonájaként, és felhívta Steelt, hogy elmondja neki, mennyire szereti a brit rockzenét. Másnap át is repült Londonba egy napra, amit Steel társaságában töltött el. A házigazda bemutatta neki a város nevezetességeit, elvitte a parlamenthez is, majd a jól sikerült kirándulás után Elvis megeskette őt, hogy soha senkinek nem mondja el, hogy ott járt.

A ma már 71 esztendős Steel tartotta is a szavát, és a Daily Mailhez eljuttatott közleményében sajnálkozását fejezte ki, hogy most kipattant a dolog: "Reménykedem, hogy megbocsátja nekem. Ez egy olyan esemény volt, amin két fiatal osztozott, akik egyformán imádták a zenéjüket és egyformán remegtek érte, hogy valami elképzelhetetlent érjenek el" - idézte Steel levelét szerdán a BBC hírszolgálata.

A király 1977 óta halott, a történet ötvenéves, mégis indulatokat kavart: a glasgow-i repülőtér illetékesei eddigi egyedülálló státusukat féltik Elvis-ügyben. Az egyik fejes kedden kijelentette, hogy hiszi, ha látja: mutassanak neki fényképeket az ominózus londoni napról.

Az angol Elvis-rajongók viszont odavannak a hírtől, és az egyik Elvis-klub vezetője szerint - bár sohasem hallott még efféle pletykát sem - igenis szavahihető a forrás, és a látogatás is valószínűsíthető.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását