2024. április 26. - Ervin

Rablási szándékkal érkezett a hármas gyilkosság feltételezett elkövetője

Rablási szándékkal érkezett a hétvégi, makói hármas gyilkosság feltételezett elkövetője a családi házhoz; erről részleges beismerő vallomásában beszélt a gyanúsított, a fiatal férfi áldozat egyik barátja - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bű
2008. május 20. kedd 07:15 - Hírextra

Ezt támasztja alá, hogy a 26 éves férfi magával vitte az elkövetés egyik eszközét, egy tíz és fél centiméter pengehosszúságú kést - tette hozzá a sajtótájékoztatón Szekeres Tibor.

A házban lakó idősebb asszonyt és unokáját, a fiatalabb nőt, valamint utóbbi egykori kedvesét szombaton a kora esti órákban ölte meg a helybeli férfi. A gyilkosság brutalitását és kegyetlenségét mutatja, hogy az áldozatok felső testén több olyan sérülés volt, amelyek egyenként is halálosak. A szúrások erejét mutatja, hogy az elkövető késének pengéje eltört, ezért a férfi a kezébe kerülő tárgyakkal sújtott le.

A történteket a lány barátja fedezte fel a késő esti órákban - mondta Szekeres Tibor.

A rendőrség az adatgyűjtés során eljutott az egyik áldozat, a fiatal férfi barátaihoz, akik közül néhányan tudni vélték, hogy ki követte el a gyilkosságot. A férfit ekkor keresni kezdték és vasárnap, egy szegedi szórakozóhelyen vették őrizetbe.

Részleges beismerő vallomásában a korábban több kisebb, vagyon elleni bűncselekményért már büntetett férfi elárulta, hol vannak a mészárláshoz használt tárgyak, hol van az egyik áldozattól ellopott autó és a gyilkosság során viselt ruha. Emellett azt mondta, rabolni akart.

A rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, ellene több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. Jelenleg a hatóság azt ellenőrzi, hogy a feldúlt házból milyen értékek hiányoznak. Ezt ugyanis még nem sikerült megállapítani - tudatta az alezredes.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását