2024. április 25. - Márk

Vita az illegális földlerakásról

Öt szállító is azt mondta az újpesti önkormányzat polgármesterének és dolgozóinak, hogy a négyes metró Fővám téri állomásáról származik az a föld és építési törmelék, amit a napokban találtak Káposztásmegyeren - tájékoztatta Derce Tamás, a főváros IV. ker
2008. április 22. kedd 15:25 - Hírextra
A polgármester szerint a négyes metró egyik kivitelezője a Fővám téri állomásról származó földet és törmeléket illegálisan tette le Káposztásmegyeren, amivel véglegesen megváltoztatta a területen a talajszintet, melyet először engedélyeztetni kellett volna.

Derce Tamás elmondta: több mint tíz futballpályányi zöldterületről van szó.

A négyes metró beruházója, a DRB Metró Projekt Igazgatóság az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében az áll, vizsgálatot indítottak az ügyben, de "jelenleg nincs tudomásuk arról", hogy a lerakott föld és építési törmelék a 4-es metró valamelyik építési területéről származna.

A beruházó közölte: tárgyalásokat kezdeményeztek a kerület polgármesterével, melynek során kiderült, hogy a föld nem onnan származik.

Derce Tamás erre reagálva az MTI-nek azt mondta: őt eddig mindössze telefonon keresték meg, hogy megkérdezzék tőle, tudomása szerint honnan került a föld Újpestre. Mint hangsúlyozta: ez a megkeresés pusztán tudakozódás volt, nem pedig valamiféle megbeszélés. Így hát semmilyen "személyes egyeztetés" nem volt közte és a DBR között - mondta.

Ha megállapítható valamelyik kivitelező felelőssége, a beruházó azonnal utasítani fogja az érintett céget a terület helyreállítására és a károk megfizetésére - írja az ügy kapcsán kiadott közleményében a DBR, kiemelve: "a DBR a környezetvédelmi előírások szigorú betartása és betarttatása mellett felügyeli a 4-es metró munkálatait".

Ezek az előírások valamennyi kivitelezői szerződésben szerepelnek, betartásukra már utasította és rendszeresen utasítja is a kivitelezőket a DBR - teszik hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását