2024. május 5. - Györgyi

Herényi lesújtó válságértékelése

Kisebbségi kormányzás csak nagyobb politikai kultúra jelenléte esetén képzelhető el, ha viszont ez meglett volna Magyarországon, nem jutottunk volna idáig - jelentette ki Herényi Károly, az MDF parlamenti frakciójának vezetője pénteken Szombathelyen, sajt
2008. április 5. szombat 08:16 - Hírextra
Az országnak jobb lenne egy előre hozott választás annál, hogy ez a "rogyadozó kormány" töltené ki a hátralévő időt. Természetesen utóbbinak is megvan az esélye, nem lehet kizárni, hogy kitöltik az idejüket - fogalmazott Herényi Károly.

Szerinte ha a szocialista frakció nem hoz olyan döntést, vagy a kormány nem terjeszt be olyan döntéseket, amelyek többséget, az SZDSZ-el való komoly egyeztetést igényelnek, "ellehetnek még kormányon", csakhogy az országban nem fog történni semmi, az ország ügyeivel érdemben nem foglalkoznak majd.

"Ha azt veszem, hogy idáig elég sok rossz dolog történt, még ez is egy kedvezőbb helyzet, de mi ennél azért az országnak jobb helyzetet szeretnénk" - mondta.

Herényi Károly a sajtótájékoztatón megismételte pártjának a középosztály védelmében már két évvel ezelőtt megfogalmazott, tizenhárom pontban összefoglalt javaslatait.

Egyebek között sürgette a megtakarításokat sújtó adók eltörlését, a kisebb és hatékonyabb állam megteremtését, a korrupció elleni hatékonyabb fellépést, a privatizáció folytatását úgy, hogy azzal a középosztály tagjai vagyonrészekhez jussanak, az iparűzési adó mérséklését, a kutatásfejlesztés kiemelt támogatását, a csődtörvény és a pártfinanszírozás törvényi feltételeinek megváltoztatását.
"Garanciákat kell adni arra, hogy az állam a következő tíz éven belül jelentősen mérsékli újraelosztó igényét, hiszen nincs Európában még egy olyan ország, amelyben 60:40 százalékos arányt érne az újra elosztott javak aránya" - mondta.

Herényi Károly hosszasan érvel a 18 százalékos egykulcsos jövedelemadó bevezetése mellett, hangsúlyozva, hogy pártja akkor is benyújtja az erre vonatkozó törvényjavaslatot, ha a Fidesz és az SZDSZ kihátrált korábban elfoglalt hasonló álláspontja mögül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Ozmium
2008. április 5. 09:49
Az MDF még nem döntötte el, hogy melyik végét fújja meg a trombitának.
A középréteg megerősítésének teóriája, tulajdonképpen csak arról szól, hogy minél nagyobb cupákot vesznek középen, annál nagyobb csont kerül a guberálóknak.
Mercédeszből nézve a csórok csak útakadályok.
Az is bebizonyosodott, hogy a társadalmi fejlődések szakaszait nem lehet következmény nélkül átugrani.
Az MDF is tele van alvó, csoszogó ólomkatonával, akik csak úgy bele-bele horkantanak a közéletbe.
Az MDF olyan, húsvéti locsolkodósok pártja, nem tényező, hanem statisztika.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását