2024. április 27. - Zita

Sapkában él egy kis kenguru

Miután anyja eltaszította magától, egy sapka lett a világ viszontagságaitól megóvó erszény egy néhány hónapos Bennett-kengurunak a Szegedi Vadasparkban. Veprik Róbert, a park igazgatója a távirati irodának kedden elmondta: a kis állatot, egy hete űzte el
2008. április 22. kedd 14:15 - Hírextra
Miután a kenguruk nagyon stresszérzékenyek, lehetséges, hogy valami váratlan esemény miatt nem engedte vissza az erszényébe a már éppen a világgal ismerkedő csemetéjét.

A kicsi négy-öt hónapos lehet, de ezt nagyon nehéz megállapítani- mondta a szakember, aki hozzátette: a rendkívül fejletlen, babszem nagyságú kenguruk születésük után azonnal az anyjuk erszényébe bújnak. Onnan aztán hónapokig nem jönnek elő.

A kitaszítás után szerencsére a Vadaspark dolgozói időben észrevették a bajt és a kis kengurubébi emberi nevelőszülőhöz, és egy sapkába került. Azóta elválaszthatatlanok, mint ahogy Veprik Róbert elmondta, ez egy huszonnégy órás munka. A kicsi négy- öt óránként eszik, és egy percre sem lehet letenni, magára hagyni, hiszen éreznie kell a gondozó jelenlétét és testmelegét.

A kis nőstényt kecsketejjel táplálják, és a körülményekhez képest jól van. A gondozók remélik, hogy minél előbb visszaengedhetik a társai közé, és ők gyorsan visszafogadják. Veprik Róbert hozzátette: ez a folyamat a kenguruknál viszonylag egyszerű, de például egy majomnál nagyon bonyolult, hasonló esetben egy kismajomnál el kell gondolkodni, hogy elkezdjék-e a kézben nevelést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását