2024. május 5. - Györgyi

Ki nyitogat legjobban osztrigát?

Egy svéd vendéglős nyerte a hét végén a nagy múltú ír osztriga-nyitogató bajnokságot a galway-i négynapos nemzetközi osztrigafesztiválon. Az osztrigaszezon nyitányaként 53. alkalommal megrendezett fesztivál egyik fénypontjának számító verseny 16 ország, k
2007. október 1. hétfő 11:48 - Hírextra

A győztesnek kikiáltott Hasse Johannesson 30 osztrigát nyitott ki 2 perc 41 másodperc alatt, azaz bő öt másodpercenként bontott fel késével egy kagylót. A második helyezett kanadai 13 másodperccel maradt le mögötte.

A bajnokság héttagú zsűrije a szigorú szabályok szerint nemcsak a gyorsaságra, hanem a minőségre is ügyelt: büntetőpontokat vontak le a kagylónyitogatóktól a szilánkos feltörésért, a kagylóhús sérüléséért és azért is, ha a kapkodás hevében valaki összevérezte a nemes eledelt.
"A szegénység és az osztriga mindig összeillőnek tűnik" - írta egykor Charles Dickens, ám a helyzet manapság alaposan megváltozott.

Az osztrigaünnep a becslések szerint 8 millió eurós (több mint 2 milliárd forintos) bevételt jelent a helyi gazdaságnak. A látogatók mintegy 100 ezer osztrigát kebeleznek be, s ír recept szerint, az élményt fokozandó, sokan kortyolnak hozzá Guinness sört.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását