2024. május 8. - Mihály

Carlos Sainz elütötte a navigátort

Carlos Sainz véletlenül elütötte Pascal Maimont, Hirosi Maszuoka navigátorát a Közép-Európa-rali harmadik napján rendezett gyorsasági szakaszon, Nagybánya közelében, az első vizsgálatok szerint eltört a versenyző bokája.
2008. április 22. kedd 17:49 - Hírextra
Defektet kaptunk, ezért meg kellett állnunk kereket cserélni" - mondta a japán pilóta az MTI-nek. "Egy-két perc telhetett el, amikor jött Carlos Sainz, és elütötte a navigátoromat. Sajnos úgy tűnik, nem tudjuk folytatni a versenyt."

Carlos Sainz viszont a saját bőrén, pontosabban az autóján tapasztalhatta meg az "ami elromolhat, el is romlik" örök igazságát. Először a Volkswagen ablaktörlője mondta fel a szolgálatot, majd a váltókar is eltörött. Mindezzel nagyjából nyolc percet vesztettek. A párától nem láttak semmit - Maszuokáékat sem, így nem is vették észre, mi történt, csak a szervizparkban tudták meg, hogy elütötték Maimont.

Maimon a körülményekhez képest jól van, a sérülését ellátták. Sainz és navigátora, Michel Perin is meglátogatta a Mitsubishi sátrában a szervizparkban.

Remekül hajt Szalay Balázs: a magyar pilóta a csapattól kapott információ szerint az ellenőrzési pontnál még a 9. helyen állt, utána azonban egy kicsit visszaesett, mert defektes kerékkel jött ki a gyorsszakaszról. A délelőtti 76 km-es gyorsaságit végül a 18. helyen zárta az Opel Antara RR legénysége. A mezőny ugyanazt a pályát teszi meg kedden a romániai Nagybánya környékén, mint hétfőn, csak éppen visszafelé.

"Az ellenőrzési pontnál csak egy perccel voltunk a katari al-Atijah BMW-je mögött és Maszuokát, valamint Sainzot is megelőztük" – mondta Szalay. "Kiválóan indult a nap, jó tempóban autóztunk, pedig nem akartunk kockáztatni, hiszen az összetett versenyben eddig jól szerepelünk. Zuhogott az eső, nagy volt a sár, ennek ellenére élveztük a versenyt. A szakasz második részében, 25 km-rel a vége előtt defektet kaptunk, de úgy döntöttem, hogy nem cserélünk kereket, mert az nagyobb időveszteség lett volna. Defektes gumival jöttünk ki a szelektívről, fele olyan sebességgel, ezért egy kicsit visszacsúsztunk."

Az autósoknál a dél-afrikai Giniel De Villiers 35 másodpercet vert a francia Stéphane Peterhanselre, a motorosoknál pedig a szlovák Jaroslav Katrinak 35 másodperccel előzte meg a francia Cyril Despres-t és délelőtt a leggyorsabb volt.

A magyarok közül délelőtt Murczin Zsolt volt a leggyorsabb, ő a 11. idővel ért célba, Palik László a 14., míg Gál István a 22. lett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását