2024. április 27. - Zita

Vizes hosszú hétvége

A Duna-menti tájak vízi világát, természeti és kulturális értékeit felfedező programokra invitálja az érdeklődőket a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a május eleji hosszú hétvégén.
2008. április 21. hétfő 17:53 - Hírextra

Csütörtökön, május elsején a Nyéki-Holt-Duna mentén túrázhatnak a résztvevők. Bejárhatják a gemenci ártér egyik legjellegzetesebb vidékét. Találkozás: Pörböly határában a Gátőrháznál a parkolóban, 10 órakor. A túra hossza 2,5 kilométer. Időtartama: 2 óra.

Pénteken, május másodikán kenuval járhatják be a jelentkezők - maximum 40 fő - a Vén-Dunát, amely alig több mint száz évvel ezelőtt a Duna fő ága volt. Egy kis szerencsével hódot is láthatnak majd. Előzetes jelentkezés szükséges. Találkozás: Baja-Dunafürdő (Duna-híd nyugati oldala, Bárka pihenőház előtt), 10 órakor. A túra hossza 8 kilométer. Időtartama: 3-4 óra.

Szombaton, május harmadikán madármegfigyelésre kerül sor Homorúd környékén. A területen számos madárodú található. A résztvevők a költő madarakat figyelhetik meg. Találkozás: a Karapancsai kastélynál, 10 órakor. A túra hossza 5-6 kilométer. Időtartama: 2-3 óra.

Vasárnap, május negyedikén a Dunaszekcső környékének természeti és kulturális értékeit fedezhetik fel a túra résztvevői. Megismerhetik a vidék geológiai, régészeti-kultúrtörténeti érdekességeit. Találkozás: Dunaszekcső főterén, a polgármesteri hivatal előtt, 10 órakor. A túra hossza 4 kilométer. Időtartama: 3-4 óra.

A programokról további információ található a www.ddnp.hu című honlapon, illetve kérhető a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság telefonszámán (+36 72518221, +36 72518222 ,+36 303773388, +36 304054571) vagy a komlos@ddnp.kvvm.hu, wodtke@ddnp.kvvm.hu e-mail címen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását