2024. május 6. - Ivett, Frida

Dalí-metszetek Sopronban

Salvador Dalí fametszeteiből nyílik kiállítás május 10-én a soproni Festőteremben; a csaknem két hónapon át nyitva tartó tárlaton a szürrealista festészet kiemelkedő alakjának irodalmi alkotásokhoz készült illusztrációit láthatja a közönség - közölte Tasc
2008. április 21. hétfő 17:50 - Hírextra

A soproni kiállításon szereplő Dalí-metszeteket Dante Isteni színjátéka és Lewis Carroll Alice Csodaországban című meséje ihlette - mondta Taschner Tamás, hozzátéve, hogy a művek egy New Yorkban élő festőművész, Csikós Nagy Zsuzsanna tulajdonában vannak.

A szervezők mintegy 5000 tárlatlátogatóra számítanak, s bíznak abban, hogy a világhírű 20. századi spanyol szürrealista alkotó neve és munkái nemcsak a hazai képzőművészet-kedvelő közönséget vonzzák, hanem a szomszédos Ausztriából is Sopronba csábítják a különleges művészi élményre vágyó vendégeket.

A július 6-ig látogatható tárlat különleges programot kínál azok számára, akik a Soproni Ünnepi Hetek eseményeire érkeznek az Ikva-parti városba, a két esemény ugyanis időben egybeesik.

Taschner Tamás közlése szerint a Dalí-bemutató egy sorozat nyitánya, amelynek keretében kiemelkedő jelentőségű, világszerte ismert és elismert művészek munkásságát szándékozzák az érdeklődők elé tárni Sopronban.

A sorozat következő állomása egy Toulouse-Lautrec-kiállítás lesz jövő tavasszal. Ennek anyaga is Csikós Nagy Zsuzsanna tulajdonát képezi - tette hozzá a szakember.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását