2024. május 2. - Zsigmond

Mit jelent ma Fekete Péternek lenni?

Az egri Gárdonyi Géza Színház pénteken mutatja be Eisemann Mihály, Zágon István és Somogyi Gyula operettjét, a Fekete Pétert Csizmadia Tibor rendezésében - tájékoztatta az MTI-t a teátrum sajtószóvivője hétfőn.
2008. április 21. hétfő 12:06 - Hírextra

Mit jelent ma Fekete Péternek lenni? - ezt próbálja megfejteni az egri Gárdonyi Géza Színház, amikor felidézi a szerzőtrió örökzöld dallamait - közölte Pilisy Csenge.

A társulat nem egyszerűen felújította a klasszikussá vált operettet, hanem azt próbálja bemutatni, hogy mit jelent ma, mit jelenthet a mi életünkben Fekete Péternek lenni.

"Mit jelent, ha valakinek olyan balszerencséje van, hogy arra akár részvénytársaságot is lehet alapítani? S mit jelent, ha egyszer csak ráébred az ember, hogy a pénz és a karrier mellett olyan dolgok is akadhatnak az életében, mint a szerelem" - tolmácsolta az alkotók szándékát a referens.
Mindeközben olyan slágerek csendülnek fel, mint a Holdvilágos éjszakán, a Gyűlölöm magát, vagy éppen a címadó dal, a Fekete Péter öcsém. A főbb szerepekben Görög Lászlót, Bozó Andreát, Hüse Csabát és Mészáros Sárát láthatja a közönség.

Az operett dramaturgja Kőrösi Zoltán, a koreográfiát pedig Barta Dóra érdemes művész készíti. A díszlet Horgas Péter, a jelmez Kovács Andrea munkája, a produkció zenei vezetője pedig Nagy Zoltán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását